Piață semi-reglementată pe energie. Ciucă: „Discutăm. Încă se caută soluţii tehnice”

Piață semi-reglementată pe energie. Ciucă: „Discutăm. Încă se caută soluţii tehnice”

Ciucă a afirmat că membrii BPN al PNL au discutat despre o piaţa semi-reglementată a energiei, explicând că încă se căută soluţii tehnice pentru intergarea fondurilor UE.

„Încă se caută soluții tehnice. Discutăm despre o decizie prin care să fie o piață semi-reglementată. Trebeuie să fie energie care să fie în achiziție și vânzare. (...) Noi trebuie să cumpărăm și atunci când avem vîrful de producție să vindem”, a spus Ciucă la finalul ședinței Biroului Permanent Național al PNL.

Șeful PNL a mai precizat că sunt, „în continuare în analiză, la nivelul structurilor tehnice, care soluţiile prin care putem să integrăm fondurile de la UE pentru combarea sărăciei energetice şi soluţiile prin care vom decide în aşa fel încât să protejăm în continuare populaţia, iar preţul la energie, mă refer la primele două praguri, la consumatorul casnic să rămână la aceeaşi valoare” a spus premierul, la finalul ședinței Biroului Politic Național al PNL, explicând că liderii PNL doresc ca pragurile la nivelul consumatorului casnic să rămână ca acum.

Șeful Executivului a subliniat că trebuie găsite soluții și în privința întreprinderilor mici, susținând că se caută „soluţii, astfel încât, în ceea ce priveşte sectorul de întreprinderi mici şi mijlocii, cât şi marea industrie să găsim acea soluţie prin care să asigurăm competitivitatea produselor româneşti. Este foarte important să avem în vedere acest lucru. Este un aspect şi un obiectiv pe care l-am discutat şi la nivelul Comisiei Europene, la întâlnirile pe care le-am avut. Cred că acesta este mesajul cel mai important”, iar „pragul de 1,3 e vehiculat de toată lumea şi e în analiză”.

Nicolae Ciucă a precizat că pentru consumatorii mari discuţiile vizează existenţa unui singur preţ.

„Ne dorim să protejăm populaţia. (...) Avem şi posibilitatea acestor subvenţii pentru consumatorul casnic vulnerabil. Trebuie să găsim soluţii pentru consumatorii mari”, a mai argumentat Nicolae Ciucă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”