Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

PÎCCJ despre accidentul aviatic din Apuseni: Raportul de expertiză tehnico-științifică trebuie depus până la 18 aprilie

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție informează joi că în cadrul anchetei privind accidentul aviatic din Apuseni, de acum trei ani, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-științifice judiciare al cărei raport trebuie depus până la data de 18 aprilie, cercetările derulându-se până în prezent "cu respectarea garanțiilor procesuale și a drepturilor tuturor părților".

Conform unui informări transmise de PÎCCJ ca urmare a informațiilor vehiculate în spațiul public, în ultimele zile, pe acest subiect, împrejurările în care s-a produs catastrofa aviatică din data de 20 ianuarie 2014, precum și modul de acțiune a structurilor cu atribuții în ceea ce privește localizarea, căutarea și salvarea victimelor constituie obiectul unui dosar aflat în lucru la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

"Prin ordonanța din data de 14 ianuarie 2016, completată prin ordonanța din 11 februarie 2016, s-a dispus efectuarea unei expertize tehnico-științifice judiciare pentru lămurirea circumstanțelor în care a avut loc catastrofa aviatică și stabilirea cauzei/cauzelor producerii acesteia, urmând ca expertul tehnic judiciar desemnat să depună la dosar raportul de expertiză până la data de 18 aprilie 2017. (...) În cauză, cercetările urmează a fi continuate/finalizate, în funcție și de concluziile raportului de expertiză ce va fi depus până la data de 18 aprilie 2017", se arată în documentul citat.

Totodată, PÎCCJ precizează că în cauză a fost efectuată și o expertiză tehnico-științifică judiciară metalurgică având ca obiect determinarea cauzelor și împrejurărilor, respectiv a datei/momentului în care s-a produs ruperea antenei fir instalată pe aeronavă, antenă destinată emiterii unui mesaj digital codificat.

Raportul de expertiză tehnico-științifică judiciară metalurgică a fost depus la dosar la data de 28 decembrie 2016.

"Cercetările efectuate până în prezent s-au derulat cu respectarea garanțiilor procesuale și a drepturilor tuturor părților, inclusiv a celor exercitate prin intermediul apărătorilor aleși, cărora, la cerere și în condițiile legii, li s-a asigurat studierea dosarului, eliberarea, în copie, a actelor de urmărire penală efectuate în cauză, respectiv prezența la activitățile de urmărire penală", mai precizează Parchetul.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Tânărul care a avut curaj să-l sfideze pe Dragnea, atacat violent de un primar PSD! Băi, nenorociților, …

2 BREAKING Document EXPLOZIV trimis de CSM la CCR! Adoptarea unei decizii favorabile lui Dragnea, IMPOSIBILĂ!

3 Ionela Arcanu, adevăruri crunte despre Toader!

4 VIDEO Dementul anunță scoaterea din țară a „magazinelor străinilor”! Nu sună nimeni la Salvare?

5 Nicolicea / „Da nene, susținem corupția, că ea ne-a făcut oameni!”

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!