PÎCCJ, sesizat de ANI cu privire la un posibil conflict de interese în cazul fostului primar Piedone

PÎCCJ, sesizat de ANI cu privire la un posibil conflict de interese în cazul fostului primar Piedone

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvârșirea de către fostul primar al sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, a infracțiunii de conflict de interese, existând indicii că acesta ar fi semnat acorduri și autorizații de funcționare pentru societăți administrate de copiii săi.

Potrivit unui comunicat al ANI transmis miercuri AGERPRES, în perioada 2013 — 2015, Piedone a semnat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru "God Trust Enterprises'' SRL, "Sport Team Kart'' SRL și "Chocoland'' SRL, ca urmare a cererilor formulate și semnate olograf de către copiii acestuia, asociați și administratori ai societăților comerciale.

"Mai mult decât atât, începând cu anul 2013, SC Sport Team Kart SRL, societate administrată de către fiul persoanei evaluate, a încheiat patru contracte cu Administrația Domeniului Public Sector 4, instituție subordonată Consiliului Local Sector 4, pentru ocuparea unei suprafețe de 400 mp, însă, în urma măsurătorilor efectuate, a rezultat că aceasta ocupă suprafața de 2.234 mp", mai arată ANI.

În acest context, ANI a sesizat PÎCCJ pentru efectuarea de cercetări cu privire la săvârșirea de către Piedone a infracțiunii de conflict de interese.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante