Piedone, eliberat din închisoare. Primele declarații

Piedone, eliberat din închisoare. Primele declarații

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat miercuri, 21 iunie, din închisoare. Fostul edil al Sectorul 5 a precizat că va fi repus în funcție și își va duce mandatul la capăt, dar și că nu va cere despăgubiri.

Cristian Popescu Piedone, fostul edi al sectorului 5 FOTO: Inquam Photos

„Cu siguranță. dacă nu au făcut alegeri. Scaunul e liber, trebuie să mă întorc”, a precizat fostul edil.

„Am spus Înaltei Curți la ultimul meu cuvânt că mai sus de aceasta treaptă există doar Dumnezeu. Eu m-am rugat să audă rugile mele și a face dreptate și deschide ochii judecătorilor dacă sunt drepți”, a adăugat Piedone.

Fostul edil a precizat că nu va cere despăgubiri de la statul român: „Nu voi cere și așa statul e cum e, dator”.

„Voi fi repus în funcție, îmi voi duce mandatul până la capăt. Mă voi gândi ce am de făcut în viitorul meu”, a precizat Cristian Popescu Piedone.

Întrebat cum sunt condițiile din închisoare, Piedone a precizat că „nu vreau să ajungă nimeni aici, dar ești respectat dacă respecți”: „Am ieșit la muncă, am cosit, n-am avut probleme. Mi-am luat recompense, m-am dus la cursuri”.

„Dacă copii mei erau acolo în acea seară și mureau susțineam în continuare că sunt nevinovat. Ce s-a schimbat până astăzi? Rudele au fost despăgubite, banii înlocuiesc un copil? Nici eu nu am nevoie de bani, să dau statul în judecată. (...) N-avem ce să previn, cum să previn? Credeți că eu m-am dus să măsor? Pai tu dacă bagi la tine în casa 100 de inși vine primarul să te întrebe de ce ai luat foc la tine în casa cu 100 de inși?”, a afirmat fostul edil.

Zeci de oameni s-au adunat în fața penitenciarului Jilava în momentul în care Cristian Popescu Piedone a fost eliberat.

Piedone a fost aplaudat de marea de mulțime în momentul în care a fost eliberat. Mai mult decât atât, aceștia i-aus strigat numele.

Cristian Popescu Piedone a fost eliberat, după ce instanța supremă a decis anularea sedinței dispuse în cazul fostului edil în dosarul Colectiv. Fostul primar al Sectorului 5 a executat doar un an si o lună din condamnarea de 4 ani de închisoare.

Fostul edil al sectorului 5 fusese condamnat în mai 2022, de Curtea de Apel Bucureşti, la 4 ani de închisoare pentru abuz în serviciu, în legătură cu autorizarea de funcţionare a clubului Colectiv. Ulterior, acesta a făcut recurs în casaţie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?