Piedone, întrebat de ce nu a candidat la Primăria Sectorului 4: „Nu ar fi fost moral, iar eu sunt un om cu onoare!”

Piedone, întrebat de ce nu a candidat la Primăria Sectorului 4: „Nu ar fi fost moral, iar eu sunt un om cu onoare!”

Cristian Popescu Piedone a declarat la plecarea de la Curtea de Apel, unde a avut prima înfățișare publică, după câștigarea alegerilor pentru Primăria Sectorului 5 că nu a candidat în Sectorul 4, deoarece aceasta e parte în procesul Colectiv și „ar fi fost un conflict de interese”.

Cristian Popescu Piedone a fost miercuri la primul apel în dosarul Colectiv, la Curtea de Apel București. După ce a început audierea unuia dintre patronii fostului club, noul primar al Sectorului 5 a ieșit din sala de judecată. Întrebat, pe hol, de  Libertatea de ce nu a vrut să dea o declarație în fața instanței, Piedone și-a pus o mască de protecție pe care scrie „Nevinovat”, punctând: „Aceasta este declarația mea”.

În sala de judecată, Piedone a fost însoțit de câțiva bărbați care se comportau ca niște gărzi de corp. Inculpații au avut posibilitatea să facă declarații la termenul de astăzi, însă doar trei au acceptat să vorbească în fața instanței: pompierii și unul dintre patronii Colectiv. Piedone a refuzat audierea, spunând că va da o declarație la un termen următor. Când reporterul Libertatea l-a întrebat pe hol de ce nu a dat o declarație, edilul din buzunar o mască de protecție, spunând „aceasta este declarația mea”. Pe masca lui Piedone scrie, cu litere de-un roșu aprins,

Urmărit de fotoreporteri și cameramani, Piedone a părăsit în trombă sediul Curții de Apel și nu a mai vrut să facă declarații presei. A răspuns, însă, la o singură întrebare a jurnaliștilor, și anume de ce nu a candidat la Primăria Sectorului 4.

Cristian Popescu Piedone: Pentru că Primăria Sectorului 4 e parte în procesul Colectiv și ar fi fost un conflict de interese. Nu ar fi fost moral, iar eu sunt un om cu onoare! 

Cristian Popescu Piedone, condamnat în dosarul Colectiv pentru două infracţiuni de abuz în serviciu comise în timp ce era primar al sectorului 4, a reuşit să câștige duminică un nou mandat, la Primăria Sectorului 5. Pe 18 septembrie, la primul termen din judecarea apelului în dosarul Colectiv, Popescu Piedone a lipsit din sala de judecată.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...