Pieleanu, după adoptarea moţiunii: E o concordie la nivel de partide pentru alegeri parlamentare anticipate

Pieleanu, după adoptarea moţiunii: E o concordie la nivel de partide pentru alegeri parlamentare anticipate

Sociologul Marius Pieleanu a afirmat miercuri, după ce moţiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban a trecut de Parlament , că există o ''concordie'' la nivel de partide pentru organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

"Evident că, nemaiavând Guvern, probabil că preşedintele va chema la consultări partidele, pentru că se respectă procedura de a nominaliza pentru funcţia de premier din partidele importante parlamentare. În opinia mea, e o predicţie, probabil că preşedintele va cere organizarea cât mai curând a alegerilor parlamentare anticipate şi finalul, pentru că e o concordie, totuşi, la nivel de partide - PNL, PSD -, cel puţin deocamdată, e foarte posibil şi eu cred că aşa se va întâmpla - să avem alegeri locale într-un singur tur şi alegerile generale anticipate", a declarat pentru AGERPRES Pieleanu.

În opinia sa, ''toamna ne va prinde fără alegeri de orice fel în România''.

"Acum să vedem când. Există multe voci, mai ales din zona PNL, care îşi doresc organizarea alegerilor anticipate parlamentare cu câteva zile sau săptămâni înaintea localelor. Ceea ce are logică, pentru că PNL va primi un scor destul de bun, ne aşteptăm, la parlamentare, ceea ce va crea un anumit tip de vot conformist la locale. Cu siguranţă că toamna ne va prinde fără alegeri de orice fel în România", a mai spus Marius Pieleanu.

Moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Orban/PNL - privatizarea democraţiei româneşti", iniţiată de PSD, a fost adoptată, miercuri, de Parlament cu 261 de voturi "pentru" şi 139 - "împotrivă". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...