Pierderea Ucrainei va transforma Rusia într-o mare dictatură. Analiza unui expert baltic

Pierderea Ucrainei va transforma Rusia într-o mare dictatură. Analiza unui expert baltic

Rusia și-a demonstrat deja capacitatea ofensivă în războiul din Ucraina, concluzionează experții. Vladimir Juškin, șeful Centrului Baltic pentru Studii Rusești, consideră că luările de poziție din ultima vreme ale șefului Wagner, Evgheni Prigojin, sunt o pregătire pentru o viitoare luptă pentru putere.

Război în Ucraina FOTO: Shutterstock

În ceea ce privește capacitatea ofensivă a Rusiei în Ucraina, forțele sale au demonstrat-o în ultimele luni, scrie news.err.ee.

"Ceea ce au încercat să realizeze în diferite puncte de-a lungul frontului a fost ofensiva majoră pe care o plănuiau. Au găsit un succes minim în jurul Bahmut. În rest, nu au făcut practic niciun progres. Rusia nu are forța de a lansa o nouă ofensivă majoră în acest moment", a declarat Indrek Kannik, șeful Centrului Internațional pentru Apărare și Securitate (ICDS).

Vladimir Juškin a declarat că Rusia a pierdut războiul la nivel strategic, iar evenimentele recente constituie mai degrabă un preludiu la viitoarea luptă pentru putere în Rusia post-Putin. Coloneii și maiorii sunt furioși pe Putin și pe generalii ruși care i-au trimis să moară în Ucraina. Juškin se referă la acest grup ca fiind patrioți naționali.

"Asistăm astăzi la formarea autorității post-Putin. Interviul lui Prigozhin este orientat spre viitor. El înțelege că în Rusia se pregătește o criză politică în urma unei înfrângeri militare, indiferent de forma acesteia. El va alege o tabără și va avea un rol important în această criză", a declarat Juškin.

Analistul a remarcat că și companiile militare private vor juca un rol important în iminenta luptă pentru putere, amintind de fostul ministru adjunct al apărării Mihail Mizintsev, care s-a alăturat lui Wagner și altor jucători.

"Retorica militantă a lui Medvedev sugerează că și el va alege o tabără, la fel ca și Dmitri Peskov, care și-a trimis fiul să lupte cu Prigozhin. Mizintsev a devenit pur și simplu adjunctul lui Prigozhin. Iar la această companie trebuie să adăugăm diverse firme militare private", a sugerat Juškin.

Masele de soldați care se vor întoarce din război vor fi, de asemenea, un factor crucial, a spus Juškin, adăugând că nu vede Rusia postbelică modelată de puteri democratice.

"După pierderea Ucrainei, va exista o dictatură în Rusia - cea a patrioților naționali. Și primul lucru pe care îl vor face va fi să regleze conturile cu trădătorii naționali", a remarcat el.

Juškin a sugerat că oficialii de stat și elita de afaceri au ales deja aeroporturile îndepărtate din Rusia și se pregătesc să se evacueze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria