Pintea: Activitatea în mai multe secţii ale Spitalului din Roşiorii de Vede - suspendată temporar

Pintea: Activitatea în mai multe secţii ale Spitalului din Roşiorii de Vede - suspendată temporar

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că a fost suspendată activitatea secţiilor Chirurgie, Terapie Intensivă, Bloc operator şi a spălătoriei de la Spitalul din Roşiorii de Vede (Teleorman), după ce a fost descoperită o bacterie periculoasă la un pacient operat în această unitate medicală.

"Ştiu că pacientul care a reclamat ceea ce se întâmplă în spital are dreptate. Deci, el are o infecţie asociată actului medical, se încadrează clar în definiţia de caz. Ea este contactată la 48 de ore după internare şi 28 de zile înainte de externare. Acolo s-a luat măsura suspendării temporare a activităţii în Chirurgie, în Terapie Intensivă, Bloc operator, spălătorie, este temporară, Direcţia de Sănătate Publică va verifica dacă măsurile propuse sunt implementate şi rezultatele analizelor corespunzătoare", a spus Pintea, aflată în vizită la Maternitatea Bucur.

Ea a precizat că în decursul anului 2018 Spitalul din Roşiori a avut mai multe secţii închise temporar tocmai pentru probe neconforme, semn că acolo lucrurile, spune ministrul, nu sunt foarte în regulă.

Ministrul a afirmat că nu este de competenţa MS să sancţioneze comportamentul inadecvat al personalului unităţii medicale, ci ţine de apanajul "conducerii spitalului care trebuie să îşi facă ordine în propria ogradă".

"Această infecţie nu a fost raportată, iar Direcţia de Sănătate Publică va sancţiona persoanele vinovate conform ordinului 1.101 din 2016. Nu am încă raportul final primit, dar am comunicarea cu Direcţia de Sănătate Publică", a arătat Pintea.

Presa a relatat că o bacterie foarte periculoasă - piocianic, descoperită pe lenjeria dintr-un salon al Spitalului din Roşiorii de Vede, a fost depistată şi în corpul unui pacient operat la această unitate medicală. AGERPRES/(A - autor: Florentina Ştefănescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Irina Giurgiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el