Pintea: Nu am spus nicio clipă că apa nu este potabilă

Pintea: Nu am spus nicio clipă că apa nu este potabilă

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că a recomandat, nu a obligat populaţia să nu folosească apă de la robinet, subliniind că nu a spus nicio clipă că apa nu ar fi potabilă.

"Am recomandat, nu am obligat populaţia să nu folosească apa de la robinet nici pentru igiena personală, nici pentru consum, dar am recomandat şi am considerat necesar că fiecare trebuie să ia o decizie cunoscând faptele. Pentru testarea pentru metale grele şi microorganisme durează un anumit timp, de aceea am spus şi acest lucru, că aşteptăm şi aceste rezultate de laborator pentru a le comunica populaţiei. Nu am spus nicio clipă că apa nu este potabilă. Între apă cu un nivel de clor ridicat şi apă potabilă există o diferenţă. De altfel, DSP în cursul dimineţii a prelevat probe pentru a testa clorul în sectorul 3, acolo nu au fost probleme", a spus joi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-o conferinţă de presă. AGERPRES/(A - autor: Florentina Ştefănescu, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /