Pîrvulescu (Pro Democraţia): Boicotul a câştigat pentru că a fost manipulat politic

Pîrvulescu (Pro Democraţia): Boicotul a câştigat pentru că a fost manipulat politic

Preşedintele de onoare al Asociaţiei Pro Democraţia, Cristian Pîrvulescu, consideră că boicotul a câştigat nu pentru că subiectul referendumului ar fi fost foarte puţin important, ci pentru că a fost manipulat politic.

"În momentul de faţă boicotul a câştigat nu pentru că subiectul ar fi fost foarte puţin important, ci pentru că a fost manipulat politic. Evident este vorba despre o invalidare a referendumului, surprinzătoare, dar pe de altă parte logică, având în vedere apatia şi refuzul tipului de politică care se practică în România. Nu cred că a fost vorba despre Constituţie acum, cred că a fost vorba despre refuzul acestui tip de politică şi a manipulării unor concepte societale de către politicieni în special de către Liviu Dragnea", a declarat duminică, pentru AGERPRES, Cristian Pîrvulescu.

El consideră că, după invalidarea referendumului, se aşteaptă la analize profunde în interiorul PSD şi PNL, care au susţinut iniţiativa.

"Consecinţele sunt greu de măsurat în momentul de faţă. Nu ştiu. Mă aştept ca în interiorul partidelor să fie probleme. PNL şi PSD, dacă sunt partide normale, vor avea o discuţie serioasă, pentru că s-au implicat foarte mult şi constată în momentul de faţă că n-au reuşit să-şi convingă electoratul, că activul de partid nu a funcţionat ca un motor electoral, că primarii, cei care reprezintă energia oricărui partid, nu s-au mobilizat pentru teme care nu interesau. În final, Biserica Ortodoxă este şi ea destul de afectată de acest rezultat, pentru că a folosit totul pentru a mobiliza credincioşii şi nu a reuşit", susţine Pîrvulescu.

Preşedintele de onoare al Pro Democraţia afirmă că se aşteaptă ca iniţiative privind avortul sau altele de genul acesta să apară în curând.

"De fapt, cred că toţi cei care s-au implicat pentru organizarea acestui referendum vor avea, într-un fel sau altul motive de analiză profundă, dar asta nu înseamnă că nu vom avea, într-un timp mai lung sau mai scurt, noi situaţii de acelaşi gen. Mă aştept ca iniţiative privind avortul sau altele de genul acesta să apară în curând aşa cum se întâmplă şi în alte state. Eu cred că probleme de acestea, care ţin de post-modernitatea nord-americană, se adaptează foarte greu climatului românesc şi nu reuşesc să cliveze aşa cum au sperat unii", a mai spus Cristian Pîrvulescu.

Secţiile de votare pentru referendumul privind redefinirea familiei s-au închis la ora 21,00, iar până la ora 19,00 au votat 18,87% dintre alegători, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC). Numărul total al persoanelor care s-au prezentat la vot până la ora 19,00 este de 3.450.189, dintre care în mediul urban au votat 1.705.558, iar în mediul rural - 1.744.631. În străinătate au votat 111.457 de cetăţeni. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Hopa! Rușii au aruncat în luptă Terminator, noile mașini de sprijinire a tancurilor

2 VIDEO Cacealmaua Eurovision / Momentul de consternare al prezentatoarei TVR când i s-a refuzat să anunțe în direct voturile juriului din România

3 De citit! / „Asta nu e idioțenie, ci sabotaj direct”

4 VIDEO Operațiune specială a Armatei Ucrainene

5 VIDEO Incendiu puternic la Moscova!