Pisica prim-ministrului Noii Zeelande, devenită celebră pe Twitter, a murit

Pisica prim-ministrului Noii Zeelande, devenită celebră pe Twitter, a murit

Șefa guvernului Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a anunțat miercuri că "prima pisică a țării", care a devenit celebră pe Twitter având propriul său cont, a murit după ce a fost călcată de o mașină în apropiere de locuința ei din Auckland, relatează DPA.

Sursa foto: Paddles / Twitter

"Toți cei care ați pierdut vreodată un animal de companie știți cât de triști de simțim", a scris pe Facebook Jacinda Ardern.

"Paddles a fost foarte iubită și nu doar de noi. Le mulțumim tuturor pentru gândurile bune", a adăugat ea.

La câteva zile după ce Ardern a devenit prim-ministru la 19 octombrie, felina alb-roșcată și-a făcut intrarea în social media cu propriul său cont de Twitter, @FirstCatofNZ.

În biografia sa de pe Twitter felina este descrisă drept o "pisică independentă", care nu este "affurliated" (joc de cuvinte realizat prin alăturarea cuvintelor "affiliated" — afiliată — și "fur" — blană) la "Labour Pawty" (joc de cuvinte realizat prin alăturarea cuvintelor "party" și "paw", partid și labă). Glumele inteligente cu multe jocuri de cuvinte de care s-a ocupat "un tip pentru PR" neidentificat au făcut titluri în întreaga lume și au adunat numeroși fani.

Pisica a devenit celebră și pentru faptul că a întrerupt prima convorbire a premierului neozeelandez cu președintele american, Donald Trump. Partenerul lui Ardern, Clarke Gayford, a declarat pentru The Spinoff: "A sărit pe scaun lângă Jacinda și a început să miaune pentru a-și anunța prezența".

Prietenii și fanii lui Paddles de pe Twitter au început să-i aducă omagii fostei "prime pisici" a Noii Zeelande.

Gracie, câinele ambasadorului american în Noua Zeelandă, Scott Brown, a "transmis" condoleanțe, în timp ce alții i-au cerut guvernatorului general să ia în considerare organizarea de funeralii de stat "pentru liderul spiritual al națiunii și prima pisică Paddles".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…