Pîslaru: Angajatorii nu știu cum îi ajută statul; vom remedia acest lucru printr-o campanie

Pîslaru: Angajatorii nu știu cum îi ajută statul; vom remedia acest lucru printr-o campanie

Cei mai mulți angajatori nu cunosc sprijinul pe care statul îl oferă în cazul lor, iar acest lucru va fi remediat în perioada următoare prin intermediul unei campanii, a declarat, joi, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Dragoș Pîslaru, prezent la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenții din Capitală.

"Am întrebat (pe angajatori — n. r.) dacă știu cum îi ajută statul. Ce am observat aici este că majoritatea nu cunosc sprijinul pe care statul îl oferă. Acum noi discutăm și de un nou pachet care a fost adoptat de curând pe măsurile active pentru ocupare. Avem totuși un interval de timp în care putem remedia acest lucru printr-o campanie bună. Vă aduc aminte că ordonanța cu măsurile active ar trebui să intre în vigoare de pe 1 decembrie și cred că împreună cu domnul președinte Miclău (Marcel Dumitru Miclău — președinte al Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă — n. r.) de la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă avem această responsabilitate de a promova mult mai agresiv, mult mai bine acest pachet", a spus Dragoș Pîslaru.

În opinia acestuia, nu doar angajatorii ar trebui să cunoască aceste măsuri de sprijin, ci și cei aflați în căutarea unui loc de muncă și să folosească aceste informații în avantajul lor atunci când negociază salariul. Ministrul a afirmat că stimulentele există și în prezent la nivelul vechi și că, prin ordonanță, nivelul acestora a fost dublat.

"Observăm cu ochiul liber că (la bursa locurilor de muncă — n. r.) sunt multe persoane trecute de prima vârstă, a tinereții. Lucrul acesta pe de o parte este îngrijorător, pentru că nu vedem foarte multe persoane tinere și temerea pe care aș vrea să o verbalizez eu în numele, poate, a mai multor oameni de aici este că, pe de o parte, tinerii sunt dezamăgiți de oferta de locuri de muncă, pentru că poate își doresc locuri care să fie mai bine salarizate, condiții mai bune și așa mai departe, pe de altă parte mulți dintre ei poate deja sunt cu ochii să vadă unde în străinătate ar putea să lucreze și lucrul acesta trebuie să îl schimbăm. Pe de altă parte, faptul că au venit persoane care sunt la mijlocul perioadei apte de muncă mă încurajează. Știți foarte bine că este o dificultate ca pe parcursul unei cariere să îți găsești alternative. Am vorbit aici cu persoane care erau preocupate de a-și găsi repede un loc de muncă pentru a putea să se activeze și a avea venituri pentru familiile lor la un nivel decent", a mai declarat Dragoș Pîslaru.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro