Pîslaru: Pensiile vor crește cu 5,2-5,3% anul viitor

Pensiile vor crește în 2017 cu 5,2 sau 5,3%, actul normativ în acest sens fiind pregătit în baza legislației în vigoare, a declarat, vineri, ministrul Muncii, Dragoș Pîslaru, în cadrul unei conferințe de presă.

"Pensiile vor crește cu 5,2-5,3% anul viitor...Acest Guvern va pune în practică această creștere pentru că actul normativ este pregătit pe baza legislației în vigoare", a spus Dragoș Pîslaru, întrebat despre creșterea pensiilor din 2017.

Ministrul a precizat că, în prezent, orice "insinuare" privind modul în care va evolua politica de pensii este o pură speculație, deoarece bugetul va fi adoptat de viitorul Guvern și Parlamentul viitor.

"Așa cum am avut în acest an o creștere a indemnizației de pensie pentru categoriile sociale, așa vom vedea probabil și în anul viitor, pe măsură de economia va permite, creștere economică transmutată în buzunarele oamenilor. Acest Guvern nu poate să facă promisiuni pentru anul viitor pentru că este un lucru complet aiurea. Noi, în primul rând, bugetul îl vom pregăti într-o formă preliminară, dar cei care îl vor adopta vor fi Guvernul și parlamentul viitor. Orice fel de insinuare cu privire la modul în care va evolua politica de pensii este o pură speculație", a afirmat Pîslaru.

La 1 ianuarie 2016, valoarea punctului de pensie era de 871,7 lei. Valoarea punctului de pensie se stabilește anual prin lege. Valoarea punctului de pensie se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

2 PSD, în pragul exploziei! Procurorii se pregătesc de reținerea „Rețelei Burci” / Cristian Burci, fugit acum în D…

3 CCR, asasinii României / Bombe epidemiologice în toată țara: sute de bolnavi sau suspecți de infectare cu Covid-…

4 VIDEO Ciolacu vrea „adevărul” despre incidentul cu deputații PSD!!! Uite, boule, adevărul!

5 Securist împuțit! În Grecia, Cataramă a purtat mască non-stop! În România a făcut miting contra purtării ei!