Plafonarea tarifelor RCA, aprobată de Guvern. Care sunt noile prețuri UPDATE

Plafonarea tarifelor RCA, aprobată de Guvern. Care sunt noile prețuri UPDATE

Guvernul a aprobat o Hotărâre pentru plafonarea prețurilor RCA. Premierul a discutat în ședința de Guvern cu reprezentanții ASF, arătând că plafonarea prețurilor pentru polițele RCA ar urma să fie asigurată pentru o perioadă de 6 luni, la nivelul din februarie 2023, potrivit ultimelor modificări. Șeful Guvernului a arătat și convingere în faptul că o formă pentru modificarea Legii RCA ar putea fi gata până la finalul sesiunii parlamentare.

FOTO Guvern

UPDATE: Conducerea Executivului a anunțat că Hotararea de Guvern privind plafonarea tarifelor RCA a fost aprobată în ședința de Guvern.

***

Știrea inițială

Premierul a explicat în ședința de Guvern că împreună cu reprezentanții ASF continuă discuțiile pentru elaborarea proiectului care ar urma să plafoneze prețurile polițelor RCA, despre care a arătat că reprezintă un „subiect foarte important şi aşteptat de toţi cetăţenii ţării”.

„Este o decizie pe care am amânat-o pentru că am simţit nevoia să continuăm dialogul şi să beneficiem de mai multe date şi informaţii legate de modul în care această hotărâre va produce efecte”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă în şedinţa Executivului, la care au participat și reprezdentanți ai ASF, care au explicat modul în care proiectul va produce efecte.

Plafonarea la nivelul prețurilor din februarie 2023

„Este cea de-a treia societate care intră în faliment în piaţa asigurărilor. Consider că este inacceptabil să continuăm să ne jucăm cu aceste dezechilibre produse de o companie sau alta, motiv pentru care ASF împreună cu celelalte instituţii, cu Consiliul Concurenţei şi cu ceilalţi actori din piaţa asigurărilor trebuie să aibă un dialog transparent, foarte clar vizavi de modificările legislative care trebuie să fie realizate. Eu vă asigur că nu voi accepta ca în interiorul celor 6 luni această asumare să nu fie dusă la bun sfârşit”, a mai explicat şeful Executivului.

Reprezentantul ASF a explicat că o nouă formă a Legii RCA va fi prezentată la finalul lunii aprilie sau începutul lunii mai. De asemenea, potrivit reprezentantului ASF, ar urma ca modificările pentru plafonarea prețurilor la RCA să aibă în vedere nivelul prețurile de la finalul lunii februarie a anului 2023.

Totodată, premierul Nicoolae Ciucă a afirmat că este convins că reprezentanții vor reuși până la incheierea actualei sesiuni parlamentare sa vină si sa propună modificarea legii RCA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /