„Planeta” Moldova/„Au furat podul cu totul și au dispărut”/Au furat bateriile de la semafoarele montate pe drumurile în lucru

„Planeta” Moldova/„Au furat podul cu totul și au dispărut”/Au furat bateriile de la semafoarele montate pe drumurile în lucru

Un pod format din tuburi mari din beton dintr-o localitate din județul Suceava a fost furat cu totul într-o singură noapte, iar reprezentanții firmei care au făcut lucrările au depus plângere penală, conform News Bucovina .

Podul era unul provizoriu și fusese ridicat în județul Suceava, pe DJ 208 A, în localitatea Luncușoara, pentru a permite circulația auto în perioada în care în zonă se ridică un alt pod, termenul de finalizare a acestuia fiind sfârșitul anului.

Localnicii au sunat la 112 și au anunțat că podul a fost destructurat în timpul zilei, iar în cursul nopții tuburile din care era format au dispărut, reprezentanții firmei care l-au construit făcând plângere panală.

  • „Podul era compus din 6 tuburi de cate 2,5 metri, cu două rânduri de tuburi. Peste tuburi era pământ, era piatră, se circula cu mașina. Da, s-a furat un pod.
  • Le-a luat cu un excavator pe care a pus o reclamă Autotehnorom (firma care a ridicat podul - n.r.) ca să nu atragă atenția.
  • Ziua mare lucra, a îndepărtat pământul, noaptea a venit și a luat tuburile.
  • Avem și filmări. Vecinii au fost foarte drăguți cu noi. Au văzut operațiunea, au filmat”, a spus pentru News Bucovina Dumitru Dascălu, reprezentatul firmei care amenajase acel pod.

Doi ieșeni, prinși în timp ce furau bateriile de la semafoarele montate pe drumurile în lucru/În urma perchezițiilor poliţiştii au descoperit şase baterii furate de pe drumurile din două județe

Doi ieșeni care au furat bateriile care alimentau cu curent un sistem de semaforizare aflate pe un drum în construcţie au fost reținuți de poliţiştii din Hârlău, anunță Ziarul de Iași.


„Din cercetări a rezultat faptul că acesta, împreună cu un alt tânăr, prin forţarea lacătelor cutiilor metalice de protecţie, ar fi sustras două baterii acumulator de la dispozitivele de semnalizare rutieră tip semafor, amplasate la capetele unui pod rutier aflat în lucru pe tronsonul DN 28 B, de pe raza comunei Cepleniţa, fapt ce a ar fi dus la oprirea sistemului de dirijare a traficului şi generarea riscului de producere a unor accidente rutiere”, anunță polițiștii.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şase baterii de acumulator, dintre care două ar fi fost sustrase de pe raza judeţului Iaşi şi patru de pe raza altui judeţ.

Au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind introduşi în Arestul Poliţiei Iaşi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...