Planeta Moldova/Când a aflat de divorț, nevasta era deja măritată cu altul

Planeta Moldova/Când a aflat de divorț, nevasta era deja măritată cu altul

În timp ce era plecat la muncă în străinătate, un bărbat din Iași a descoperit că este divorţat când nevasta lui era deja măritată cu altul.

Cei doi aveau împreună o fiică, iar relaţia dintre ei a început să se deterioreze, când femeia a cunoscut alt bărbat în Italia, cu care a trăit timp de 7 ani.

În 2015, au plecat amândoi la muncă în Anglia, dar nu mai reprezentau un cuplu. Acolo femeia a cunoscut pe altcineva și a început o nouă relație, iar în 2018 i-a propus soţului său să divorţeze.

Bărbatul a refuzat, invocând dorinţa de a nu destrăma familia. Un an mai târziu, pe când femeia se întorsese în ţară, iar bărbatul rămăsese în Anglia, soţia i-a propus din nou divorţul, cerându-i să se întoarcă temporar în România pentru a îndeplini formele legale, însă bărbatul nu a fost de acord.

În februarie 2020, femeia a mers la primăria comunei Răducăneni, la serviciul de stare civilă, unde a expus situaţia şi a cerut întocmirea formelor de divorţ. Iniţial, funcţionarul a refuzat-o, explicându-i că soţul trebuie să depună şi el cerere de divorţ şi să confirme ulterior că nu s-a răzgândit.

Femeia a insistat, asigurându-l pe funcționar că soţul este de acord şi că nu le va face probleme, întrucât ar fi o persoană fără adăpost care trăieşte în Anglia din ajutoare sociale.

Aceasta i-a explicat că nu putea fi contactat, pentru că nu avea telefon mobil.

Până la urmă, funcţionarul a întocmit documentele necesare, pe care femeia le-a semnat. A mers chiar cu hârtiile la domiciliul femeii, unde în locul soţului a semnat fiica, aceasta susţinând că are acordul verbal al tatălui ei.

La începutul lunii aprilie, cei doi erau divorţati.

Trei luni mai târziu, femeia s-a recăsătorit cu bărbatul pe care îl cunoscuse în Anglia. Soţul real a aflat abia în octombrie.

Femeia, fiica sa şi funcţionarul au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Răducăneni în iulie anul trecut.

Funcționarul a fost condamnat la 2 ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz în serviciu şi fals intelectual. Femeia a primit aceeaşi pedeapsă, dar pentru instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Fiica acesteia a primit 10 luni de închisoare, tot cu suspendare, pentru fals material în înscrisuri oficiale.

Judecătorii au dispus desfiinţarea certificatului de divorţ întocmit ilegal, actele întocmite în baza acestuia urmând să fie desfiinţate ulterior, prin acţiuni distincte.

Formal, Ecaterina Feraru este căsătorită deocamdată cu doi bărbaţi, ea putând fi cercetată pentru bigamie, scrie ziaruldeiasi.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”