Planeta Vaslui/„Ea e vinovată. El nu are nicio vină”/Într-un sat din Vaslui, o tânără de 20 de ani cu deficiențe psihice a fost violată de propriul tată, însă mama ia apărarea agresorului

Planeta Vaslui/„Ea e vinovată. El nu are nicio vină”/Într-un sat din Vaslui, o tânără de 20 de ani cu deficiențe psihice a fost violată de propriul tată, însă mama ia apărarea agresorului

Un bărbat de 46 de ani din localitatea Rafaila, județul Vaslui, a fost arestat preventiv marți, 26 martie, fiind acuzat că și-a violat propria fiică, care suferă de anumite deficiențe. Deși bărbatul a recunoscut faptele, mama victimei, dar și alte rude, declară că agresorul nu are nicio vină, îi găsesc circumstanțe atenuante pentru faptele sale. Pe victima, în schimb, o pun la zid.

Satul Rafaila din VasluiFoto: Hotnews

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui tânăra în vârstă de 20 de ani este beneficiara Centrului pentru Educație Incluzivă din Negrești, unde locuiește de luni până vineri, mergând acasă doar la sfârșit de săptămână.

În primul weekend din martie, când s-a întors de acasă la centru, tânăra a fost chemată la cabinetul medical pentru a i se administra medicația. Observând că este abătută, cadrele medicale au întrebat-o dacă are vreo problemă, moment în care aceasta a izbucnit în plâns și le-a povestit că în cele trei zile cât a fost acasă, tatăl ei a batjocorit-o în fiecare zi, au relatat surse apropiate anchetei pentru HotNews.ro. Reprezentanții centrului au anunțat imediat poliția.

Ancheta polițiștilor s-a desfășurat cu dificultate, având în vedere deficiențele tinerei. Probele adunate, inclusiv cele medico-legale, au arătat că aceasta a fost victima unui abuz sexual.

Audiat de polițiști, tatăl a recunoscut că a întreținut relații sexuale cu fiica sa, însă a invocat că tânăra ar fi fost de acord.

Luni, bărbatul a fost reținut de polițiști, iar marți, Judecătoria Vaslui a dispus arestarea sa pentru 30 de zile.

Victima, pusă la zid de cei care ar trebui să o protejeze

În urma sa, acasă, soția, dar și alte rude o acuză pe tânără că și-a băgat tatăl în arest. Cea mai vehementă dintre toți este chiar mama fetei, care spune că fiica ar fi trebuit să reclame un alt băiat din sat, nu pe tată.

Femeia recunoaște că bărbatul i-a spus după trei zile că „a greșit”, dar a venit și cu o explicație. Ea susține că bărbatul ar fi intrat în casă unde fiica lui era dezbrăcată și că probabil a confundat-o și de aceea a întreținut relații sexuale cu ea.

„Nu este vinovat cu nimic. Ea e vinovată. El nu are nicio vină. Era pe șes cu vitele, iar ea l-a sunat să vină acasă. El a venit, a intrat în casă, unde ea era dezbrăcată. Nu și-a dat seama, el o crezut că sunt eu, dar eu eram plecată în sat, la magazin. La vreo trei zile mi-o spus al meu (soțul n.r.) ce s-a întâmplat, că i-a fost frică să îmi spună”, a declarat mama tinerei jurnaliștilor prezenți marți la Rafaila.

Femeia afirmă că fiica ar fi trebuit să îl reclame la poliție pe un alt tânăr din sat cu care ar fi întreținut relații sexuale în trecut, și nu pe tatăl ei. Deși soțul a recunoscut atât în fața ei, cât și la poliție că a întreținut relații sexuale cu fiica sa, femeie îl consideră nevinovat și regretă că a ajuns după gratii.

Nu doar soția agresorului aruncă vina asupra victimei, ci și alte rude ale acestora, care îl consideră pe bărbat un om gospodar și că „probabil, nu și-a dat seama ce a făcut”.

„Este un om foarte bun. Un om gospodar, de casă. Ca bărbații, mai ciugulește câte oleacă (consumă alcool n.r.), dar care bărbat nu ciugulește? Dar nu bate, nu face scandal. Păcat de băiatul ăsta. Se ducea cu căruța la arat, la semănat. Îmi pare rău după el. Când m-am întâlnit cu ea (victima n.r.) i-am și spus: e frumos că l-au băgat pe tatăl tău la pușcărie. Ea se uita în telefon și râdea. Eu nu cred că ea e sănătoasă”, a declarat Elena I., rudă cu bărbatul arestat.

Potrivit încheierii Judecătoriei Vaslui, din 26 martie, în sarcina bărbatului de 46 de ani au fost reținute trei fapte de viol. El nu a contestat decizia de arestare.

Victima s-a reîntors în centrul școlar unde este înscrisă, însă la finalul săptămânii ea va merge din nou acasă, la mama care o acuză.

  • Potrivit PressOne , în 2023, s-a înregistrat o creștere cu 71% a numărului infracțiunilor de viol în care agresor este membru de familie (soț, fost soț, alt membru al familiei), majoritatea victimelor fiind, femei trecute de 18 ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „Această funcție revine prin tradiție Statelor Unite” / Băsescu dezvăluie că nu România l-a propus pe Mircea Geoană la NATO!

5 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?