Planta din România care te bagă direct în spital. Cât de periculoasă este pentru copii și animale

Planta din România care te bagă direct în spital. Cât de periculoasă este pentru copii și animale

Se spune că există anumite plante care atrag banii ca un magnet, însă știai că există și o plantă care te poate băga în spital? Aceasta are flori albe, care emană un miros plăcut, și face parte din categoria plantelor medicinale datorită proprietăților diuretice.

Bobițele acestei plante conțin substanțe toxice. Foto: Arhivă

Lăcrămioara (Convallaria majalis), cunoscută în popor drept mărgăritar, clopoțel sau iarba Sfântului Gheorghe, este planta care te poate băga în spital. Puțini sunt cei care știu că bobițele acestei plante, care înflorește primăvara, conțin substanțe toxice.

Ingestia accidentală, în cantităţi mari, a apei în care au fost ţinute plantele sau a frunzelor, florilor ori tijelor acestei plante poate provoca ameţeli, greaţă şi vomă, dureri la nivelul cavităţii bucale şi dureri abdominale, diaree şi crampe intestinale", a explicat pentru „Adevărul”, Flavius Ioan, specialist în fitoterapie.

În plus, în cazul în care bobițele sunt înghițite accidental, bătăile inimii pot deveni neregulate. Astfel, s e recomandă ca Lăcrămioarele să nu fie plantate în curte.

Ba mai mult, glastrele în care sunt ținute aceste plante ar trebui amplasate în locuri înalte, unde copiii nu au acces. De reținut este faptul că aproximativ 10 grame de sevă pot duce la decesul unui om.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?