Planta mediteraneană care va da mai multă savoare oricărui preparat. O poți folosi la fiecare masă

Planta mediteraneană care va da mai multă savoare oricărui preparat. O poți folosi la fiecare masă

Îți dorești preparate pline de gust și savoare? Condimentele sunt întotdeauna cheia succesului. O cunoscută autoare de cărți de bucate a dezvăluit care este acea plantă mediteraneană cu care nu ai cum să dai greș, indiferent de preparat.

Pătrunjelul va aduce un plus de savoare oricărui preparat FOTO Arhivă

Suzy Karadsheh este blogger și autoarea cărții de bucate „The Mediterranean Dish”, bestseller New York Times. Printre prieteni însă, ea este poreclită „Regina Pătrunjel”, întucât această plantă este aproape nelipsită din orice rețetă de-a sa.

„Nu folosesc niciodată pătrunjel doar ca o mică garnitură deasupra. Îl folosesc cu totul”, a spus Karadsheh, pentru Business Insider .

Ea susține că acest ingredient, aparent banal, poate adăuga o aromă deosebită unei varietăți de rețete, ajutându-i chiar și pe bucătarii începători să prepare mese delicioase și sănătoase, la ei acasă.

Pătrunjelul, ideal în dieta mediteraneană

Pătrunjelul proaspăt poate îmbunătăți mesele din dieta mediteraneană , cum ar fi supe și salate sănătoase. Karadsheh, care a crescut în Port Said din Egipt, a spus că este pasionată să împărtășească rețetele simple și hrănitoare pe care le-a mâncat toată viața, mai ales că dieta mediteraneană a devenit tot mai populară în ultimul timp și este echivalentul unei alimentații sănătoase.

Ea a spus că gătitul mediteranean înseamnă construirea de arome delicioase din ingrediente simple și proaspete.

Pătrunjelul este un exemplu perfect - planta umilă , care a fost odată retrogradată într-o crenguță decorativă pe farfurie. Cu toate acestea, tăierea fină a tulpinilor și a frunzelor poate adăuga o cantitate surprinzătoare de savoare și complexitate preparatului finit, potrivit spuselor expertei.

Este un ingredient cheie pentru minestrone, un fel de mâncare italian clasic pe care mulți oameni îl au în minte atunci când se gândesc la mâncarea mediteraneană. Dar dieta mediteraneană include peste 20 de țări cu bucătării diverse.

Potrivit lui Karadsheh, să înveți să folosești elemente simple de bază ale aromei, inclusiv ierburi proaspete precum pătrunjelul, este un lucru esențial pentru a da un gust savuros meselor de acasă.

„Voi termina de preparat oala cu supă sau orice pregătesc cu o mână mare de pătrunjel și poate niște citrice pentru a o înveseli. Astfel, o oală obișnuită de supă poate fi transformată în ceva grandios, adăugând un lucru foarte mic, dar care face diferența”, a conchis ea.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?