Planul de contraofensivă al Ucrainei: Kievul vrea să izoleze Crimeea HARTĂ

Planul de contraofensivă al Ucrainei: Kievul vrea să izoleze Crimeea HARTĂ

În mediul online se propagă așa-numitul „plan secret” al direcției principale de atac a Forțelor Armate ale Ucrainei, conform căruia Kievul ar viza izolarea Crimeei.

Concret, la Kiev se plănuiește capturarea orașelor Energodar, Tokmak, Bilmak, Primorsk, Berdyansk și Melitopol, pentru tăierea coridorului terestru care leagă Donbasul de Crimeea și obținerea accesului la Marea Azov, conform defenseromania.ro . În faza a doua, „un flanc al grupării ucrainene va menține apărarea pe linia Energodar - Melitopol - Molochny, iar pe celălalt flanc unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei vor cuceri un punct de sprijin și vor începe să apere pozițiile de-a lungul aliniamentului Velikaya Novoselka - Bilmak - Berdyansk. În acest fel, forțele rusești de pe direcțiile Herson, Zaporojie și Ugledar vor fi împărțite, iar integritatea frontului de sud al Forțelor Armate ale Rusiei va înceta să mai existe”, mai arată sursa citată.

Într-o analiză, „Institute for the Study of War” susține că, în prezent, contraofensiva ucraineană este încă în „faza de tatonare pentru obiective mai largi care nu sunt foarte clare”. „Forțele ucrainene au continuat operațiunile de contraofensivă în cel puțin trei direcții și se pare că au înregistrat câștiguri pe 15 iunie. Purtătorul de cuvânt al Statului Major ucrainean, Oleksandr Shtupun, a raportat că forțele ucrainene au efectuat operațiuni ofensive cu succes la nord și nord-vest de Bakhmut. Centrul de presă al Grupului de forțe Tavrisk din Ucraina a raportat că forțele ucrainene au avansat cu până la un kilometru în vestul regiunii Donețk și continuă încercările de a-și îmbunătăți pozițiile tactice în apropiere de Vuhledar (30 km sud-vest de orașul Donețk).(...) Șeful adjunct al Departamentului Operațional Principal al Statului Major General ucrainean, generalul de brigadă Oleksii Hromov a raportat că forțele ucrainene au avansat până la 3 km în apropiere de Mala Tokmachka în vestul Oblast Zaporijia și până la 7 km în apropiere de Velyka Novosilka în vestul Oblast Donețk și au eliberat șapte așezări în acele zone”, arată ISW.

image

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB