Planul de contraofensivă al Ucrainei, ținut la secret. „Nu mai mult de 5 persoane îl știu”

Planul de contraofensivă al Ucrainei, ținut la secret. „Nu mai mult de 5 persoane îl știu”

Secretarul Consiliului pentru Securitate Națională și Apărare, Oleksii Danilov, a declarat că nu mai mult de cinci persoane de pe planetă au informații despre locul și momentul în care armata ucraineană va lansa o contraofensivă.

Militari ucraineni în Bahmut

Întrebat dacă declarațiile referitoare la data contraofensivei fac parte din strategia Ucrainei, Danilov a răspuns: „Pot spune că astăzi există un număr foarte limitat de persoane care au informații despre unde, când și cum vor începe anumite acțiuni. Nu mai mult de 3-5 persoane... Iar atunci când oamenii fac anumite afirmații, țineți cont de faptul că este posibil ca acestea să nu fie în întregime adevărate. Când vor începe anumite acțiuni militare, anumite operațiuni militare, acestea sunt informații pentru un număr foarte limitat de persoane”, scrie pravda.com.ua.

El a adăugat că ucrainenii vor observa când „totul va începe”. Cu toate acestea, potrivit lui Danilov, „unde, când și la ce oră” sunt întrebări complet închise.

La sfârșitul lunii martie, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că Statul Major ucrainean plănuia o contraofensivă pe mai multe fronturi , dar că totul depindea de condițiile meteorologice. De asemenea, armata așteaptă „momentul potrivit”, dar Reznikov crede că acest lucru se va întâmpla în aprilie sau mai.

Ministrul ucrainean de Externe Dmitro Kuleba a subliniat că narațiunea unei contraofensive ca o bătălie decisivă este periculoasă pentru Ucraina, deoarece, în caz de eșec, cei din Occident care au împins Ucraina să facă un compromis cu Rusia își vor consolida pozițiile.

Potrivit acestuia, dacă contraofensiva din primăvară este percepută ca fiind decisivă, dar nu duce la „eliberarea sută la sută a teritoriului ucrainean, unii ar putea spune că a fost ultima bătălie decisivă, iar acum trebuie să ne gândim la un scenariu alternativ”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro