Planul de debarcare a lui Florin Cîțu, făcut prioritate zero de liderii PNL / Ședință decisivă astăzi

Planul de debarcare a lui Florin Cîțu, făcut prioritate zero de liderii PNL / Ședință decisivă astăzi

​La doar șase luni de la instalarea la șefia PNL, Florin Cîțu este pe cale de a fi debarcat, mutarea fiind pusă la cale de lideri ai partidului care l-au susținut pe fostul premier în lupta cu Ludovic Orban, scrie Hotnews .

Conducerea PNL se întâlnește vineri pentru a decide convocarea Consiliului Național care să dea undă verde Congresului pentru schimbarea conducerii. Congresul ar urma să aibă loc în următoarele săptămâni.

Strategia a fost pusă la cale din scurt de prim-vicepreședinții PNL Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan, care ar avea și avizul președintelui Iohannis.

Joi, Florin Cîțu a refuzat să demisioneze din funcția de președinte al PNL.

„Am avut o discuție, asta i s-a cerut. (...) A cerut o explicație, care au fost nemulțumirile”, a declarat vineri secretarul general al PNL, Dan Vâlceanu, care a precizat că n-a primit nicio solicitare oficială pentru convocarea Biroului Național.

Iulian Dumitrescu, Lucian Bode și Rareș Bogdan vor cere, vineri în ședința Biroului Politic Național al PNL, convocarea Consiliului Național pentru duminică, 3 aprilie. Consiliul Național este forul care poate declanșa un congres extraordinar al PNL, potrivit Statutului partidului.

Liderii PNL ar dori să-l susțină la șefia PNL pe premierul Nicolae Ciucă în tandem cu Lucian Bode pe post de secretar general.

Mai mulți lideri de filiale ale PNL vor debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului. Revolta a izbucnit chiar când acesta era plecat din țară într-o vizită în SUA.

Revolta ar fi pornit de la organizațiile PNL din sudul țării și ar fi condusă de prim-vicepreședintele Iulian Dumitrescu. Acesta ar fi venit cu ideea unei scrisori semnate de toți liderii de organizații prin care să i se ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea partidului. Alături de Iulian Dumitrescu sunt o parte din prim-vicepreședinți Lucian Bode și Rareș Bogdan, dar și majoritatea liderilor de organizații.

Potrivit surselor citate, Iulian Dumitrescu ar fi primit acceptul președintelui Klaus Iohannis de a începe debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia PNL. Demersul are loc în contextul în care în interiorul PNL există tensiuni și nemulțumiri legate de modul în care Cîțu gestionează bucătăria internă a partidului, dar și de opoziția publică a acestuia față de partenerii de guvernare, în speță PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...