Planul lui Trump de a retrage unilateral SUA din INF, o greşeală, consideră Mihail Gorbaciov

Planul lui Trump de a retrage unilateral SUA din INF, o greşeală, consideră Mihail Gorbaciov

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage unilateral SUA din tratatul cu Rusia privind forţele nucleare intermediare (INF) este o greşeală, a apreciat duminică fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov, cosemnatar al INF, potrivit agenţiei ruse Interfax, preluată de Reuters şi AFP.

"Sub nicio circumstanţă nu ar trebui să rupem acorduri vechi privind dezarmarea... Oare cei din Washington chiar nu înţeleg unde se poate ajunge? Retragerea din INF este o greşeală", a insistat Gorbaciov.

Potrivit Reuters, Gorbaciov a atras atenţia că o astfel de decizie, pe care a calificat-o drept "foarte ciudată", subminează munca desfăşurată de liderii american şi sovietic în vederea încheierii cursei înarmării din timpul Războiului Rece.

Totodată, agenţia RIA, preluată de Reuters, a transmis că Kremlinul a anunţat că Moscova va cere explicaţii de la Washington în legătură cu planurile lui Trump. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?