Planul PNL pentru anul electoral 2024. Ciucă: Cine a vrut înțelege deschiderea noastră să discutăm coagularea dreptei în jurul PNL

Planul PNL pentru anul electoral 2024. Ciucă: Cine a vrut înțelege deschiderea noastră să discutăm coagularea dreptei în jurul PNL

Șeful PNL, Nicolae Ciucă, a explicat abordarea din prezent a liberalilor pentru alegerile de anul viitor în cadrul unui interviu la RFI , precizând că o candidatură a sa la prezidențiale este în analiză, nerefuzând o astfel de decizie. Fostul premier a vorbit însă și despre o decizie mult mai grea pentru actualul primar al Capitalei.  

Fostul premier ia în calcul o candidatură la prezidențiale FOTO Inquam Photos

„După decizia BPN de la Sinaia, în care am oferit deschidere pentru tot cee ace înseamnă coagularea dreptei în jurul PNL, partidul este axul principal al dreptei în România de 148 de ani. Ca atare, cine a vrut să înțeleagă, înțelege despre deschiderea noastră și această propunere să putem să discutăm coagularea dreptei în jurul PNL”, a spus șeful PNL, într-un interviu la RFI, arătând că este însă o cale lungă și este nevoie de negocieri.

Totodată, Ciucă a precizat că partidul pe care îl conduce nu a închis „niciodată, cu nimeni dialogul”, precizând însă în privința unei alianțe cu USR că fostul partid guvernamental nu a avut încă discuții cu liberalii.  

„Am realizat fuziunea prin absorbtie cu ALDE, luni am avut o decizie, finalizam practic procesul”, a mai arătat Nicolae Ciucă. 

În vederea continuării susținerii primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, șeful liberalilor a afirmat că edilul „are o singură soluție, să se înscrie în partid”. 

Cu privire la o candidatură la președinție, Nicolae Ciucă nu a negat, precizând că decizia este a partidului. 

„În acest moment, după ce am discutat la Sinaia, am stabilit clar că PNL va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale. Ca atare, dacă PNL îmi va cere să candidez, eu nu pot să mă duc în faţa partidului să le cer să ne asumăm să candidăm prin noi înşine şi dacă partidul îmi va cere, eu să le zic nu”, a explicat Nicolae Ciucă. 

Întrebat însă dacă are capacitatea de a trage partidul într-un astfel de scrutin, fostul premier Nicolae Ciucă a precizat că tocmai de aceea nu există încă o decizie și că urmează o analiză şi măsurători, decizia urmând să fie luată în funcție de rezultate. 

Totodată, fostul premier a arătat că nu consideră oportune discuțiile unei ruperi a actualei coaliții în preznet. 

„Disputele politice şi aceste controverse în spaţiul public nu îşi au rostul, deşi fac deliciul anumitor dezbateri pe această temă”, a punctat Ciucă.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat