Planuri mari pentru Dinamo. Ce rol are galeria în noua formulă a grupării alb-roșii

Planuri mari pentru Dinamo. Ce rol are galeria în noua formulă a grupării alb-roșii

Dinamo are începând de vineri un nou proprietar. Dorin Șerdean a vândut pachetul majoritar de acțiuni societății Red&White 2022 Management, la capătul mai multor zile de negocieri. Acesta a cedat pachetul de 72,27 la sută din acțiunile pe care le deținea la Dinamo și a ajuns la un acord cu firma Red&White. Suma afacerii: 500.000 de euro.

Deocamdată, Dinamo joacă la Dragoslavele. Noii acționari promit în curând Europa. Foto Facebook

Clubul din Ştefan cel Mare are acum proprietari noi: Eugen Voicu, om de afaceri şi prieten cu Nicolae Badea, avocatul Andrei Nicolescu, fost vicepreşedinte la Rapid, şi Dorin Iacob, tatăl lui Vlad Iacob, cel din urma fiind administratorul special al grupării din Șos. Ștefan cel Mare.

Cei trei au preluat acţiunile lui Şerdean şi cele ale Asociaţiei „Peluza Cătălin Hîldan”, având o majoritate de 80,7758% din acțiuni. APCH, asociația suporterilor care a investit în club, a pus anumite condiții în schimbul vânzării celor 8% din cele 20% deținute către Red&White 2022 Management, scrie gsp.ro.

„Pe lângă pachetul de 72% cumpărat de la Șerdean, Red&White mai avea nevoie de 8% de la APCH pentru a deține 80%, astfel încât să poată face niște pachete de 10-12% pe care să le vândă potențialilor investitori”, a explicat o persoană apropiată tranzacției.

Suporterii au rămas mereu alături de Dinamo. Foto Facebook

Suporterii au rămas mereu alături de Dinamo. Foto Facebook

Potrivit informațiilor GSP, cu suma încasată în schimbul celor 8% din acțiuni. APCH va majora aportul social în cadrul clubului Dinamo. O altă miză importantă pentru APCH a fost să scape de Dorin Șerdean, dar și de procesele intentate de acesta. În acest sens, ar fi fost semnate și anumite clauze, prin care omul de afaceri din Alba Iulia se obligă să renunțe la litigiile din instanță cu APCH.

De asemenea, APCH a impus și clauze în contractul de vânzare-cumpărare încheiat cu Red&White. ”Dacă nu-și îndeplinesc planul de business așa cum și-au asumat înțelegerea cade. Nu se va mai întâmpla ce a fost cu Negoiță și cu Cortacero (n.r. – foști patroni ai lui Dinamo)”, au precizat sursele gsp.

Nu se face un scop din ieșirea din insolvență

În primul rând trebuie făcut «hair-cut-ul», ștergerea celor 5 milioane de euro de la chirografari, indiferent cum. Fie prin apel la planul de reorganizare modificat propus de RTZ, fie printr-un nou plan de reorganizare făcut de noul acționar majoritar Red&White.

Nu se face un scop în sine din ieșirea din insolvență rapidă. Singurul avantaj al ieșirii din insolvență mai devreme ar fi participarea în cupele europene, însă echipa nu are în acest moment această capacitate. Avantajul insolvenței este că se plătesc datoriile în trei ani. Nu se va arunca cu milioane pe transferuri. Planul este ca într-un an și jumătate Dinamo să revină în top pe baze corecte, iar în patru ani să devină cel mai performant club din România”.

Fără nepotisme la Dinamo

„APCH are mare încredere în planul familiei Iacob, care a avut un rol important până aici. Rămâne să demonstreze că se și pricepe să ducă mai departe planul. E vorba de performanță și de bani. Nu mai există nepotisme la Dinamo”, au mai spus sursele gsp.

În acest moment, nu este foate clar ce va face APCH dacă trece apelul la planul de reorganizare modificat propus de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanum, iar APCH va deveni acționar majoritar, prin conversia sumelor împrumutate clubului în acțiuni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante