Platformă pentru supravegherea pariurilor sportive, inaugurată în Franța

Platformă pentru supravegherea pariurilor sportive, inaugurată în Franța

Secretariatul de Stat pentru sport din Franța a inaugurat joi o platformă de luptă împotriva manipulării competițiilor legate de pariurile sportive, informează cotidianul L'Equipe.

Această platformă cuprinde o unitate de coordonare, de prevenire și de luptă, precum și o unitate de supraveghere a pieței franceze a pariurilor sportive, condusă de președintele Autorității franceze de reglementare a jocurilor online (ARJEL), Charles Coppolani.

Lansată sub autoritatea ministerială, această platformă a fost inaugurată de Thierry Braillard, secretarul de stat pentru sport din Hexagon, și va permite o coordonare și un schimb de informații între diferite autorități de reglementare a jocurilor online, federații sportive și operatorii de pariuri, atât la nivel național dar și internațional.

"Această platformă care reunește ansamblul actorilor ne va permite să ne înarmăm mai bine pentru a lupta împotriva acestui flagel care îl constituie manipularea competițiilor sportive", a declarat cu această ocazie Thierry Braillard.

Inaugurarea aceste platforme s-a produs la mai puțin de două săptămâni după dezvăluirile legate meciurile trucate din circuitul profesionist de tenis. Al doilea turneu de Mare Șlem al anului va avea loc la arena pariziană Roland Garros, între 22 mai și 5 iunie.

În urmă cu câteva zile, ARJEL a anunțat că pariurile sportive au cunoscut o creștere considerabilă în Franța, sumele mizate pe parcursul anului trecut ajungând la un total de 1,44 miliarde euro, cu 30 la sută mai mult decât în 2014, când a avut loc Cupa Mondială de fotbal.

AGERPRES (autor: Mihai Dragomir, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”