Platforma Respect, solidară cu Asociaţia 'Dăruieşte Viaţă': Construcţia unui spital din fonduri private - un act apolitic

Platforma Respect pentru Drepturi şi Libertăţi condamnă "presiunile exercitate" de autorităţi asupra fondatorilor, membrilor şi cetăţenilor care susţin Asociaţia "Dăruieşte Viaţă", precizând că ridicarea unui spital pentru copii din fonduri private este un act eminamente apolitic.

"Platforma Respect pentru Drepturi şi Libertăţi condamnă presiunile exercitate de Ministrul Sănătăţii şi primarul general al Capitalei asupra fondatorilor, membrilor şi cetăţenilor români care susţin Asociaţia 'Dăruieşte Viaţă'. Construcţia unui spital pentru copii din fonduri private este un act eminamente apolitic. Suspiciunile induse în mod deliberat în spaţiul public cu privire la presupusele intenţii politice ale fondatoarelor acestei asociaţii nu sunt asimilabile libertăţii de exprimare. E o formă crasă de bullying politic şi un atac frontal la adresa funcţionării organizaţiilor non-profit care există în slujba unora dintre cei mai vulnerabili dintre noi: copiii cu cancer", se arată într-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

În opinia reprezentanţilor platformei, "încercările de denigrare şi asfixiere" a acestor iniţiative în folosul comunităţii, ''care nu pot fi controlate politic de PSD'', reprezintă "un atac la adresa democraţiei".

"Ea nu poate rezista în absenţa libertăţii de asociere a celor care îşi propun să se implice în viaţa comunităţii lor şi care trag la răspundere autorităţile centrale şi locale, inclusiv Guvernul şi Primăria Generală a Capitalei, pentru lipsa lor de eficienţă şi de implicare. Sunt vulnerabilizaţi cei pentru care drepturile copilului nu sunt simple abstracţii, ci un angajament de fiecare zi pentru a asigura accesul acestor micuţi la servicii de sănătate esenţiale pentru a rămâne în viaţă. Ne exprimăm solidaritatea cu Asociaţia 'Dăruieşte Viaţă' şi cu cei care sunt delegitimaţi şi stigmatizaţi pentru munca lor în domenii sensibile în care statul român a eşuat ruşinos. Organizaţiile neguvernamentale din sectorul social trebuie să aibă pe mai departe posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea pentru care au fost înfiinţate în condiţiile legii, fără presiuni şi imixtiuni abuzive din partea autorităţilor", mai precizează sursa citată. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Cristian Popescu Piedone

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I