Platini şi Blatter au fost achitaţi de justiţia elveţiană

Platini şi Blatter au fost achitaţi de justiţia elveţiană

Tribunalul Penal Federal din Bellinzona a fost cel care a pronunţat decizia.

Parchetul elveţian ceruse un an şi opt luni de închisoare pentru cei doi.

Francezul de 67 de ani şi elveţianul de 86 de ani au fost judecaţi pentru fraudă în dosarul plăţilor suspecte care i-au obligat să părăsească fotbalul, în 2015. Cei doi foşti conducători, care erau acuzaţi şi de management defectuos, abuz de încredere şi fals, au fost suspectaţi că au "făcut în mod ilegal, în detrimentul FIFA, o plată de două milioane de franci elveţieni" (1,8 milioane de euro) "în favoarea lui Michel Platini".

Triplul câştigător al Balonului de Aur l-a consiliat pe Sepp Blatter între 1998 şi 2002, în timpul primului mandat al elveţianului în fruntea FIFA. Contractul scris, încheiat în 1999, prevedea o remuneraţie anuală de 300.000 de franci elveţieni, "facturată de Platini şi plătită integral de Fifa", a reamintit anul trecut Parchetul elveţian.

Cu toate acestea, în 2011, "la mai bine de opt ani de la încheierea activităţii sale de consilier", fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei "a reclamat o datorie de două milioane de franci elveţieni", plătită de forul internaţional "cu ajutorul" lui Sepp Blatter, şi considerată "nefondată" de către procuratură.

Cei doi au insistat încă de la începutul investigaţiei că au convenit verbal asupra unui salariu anual de un milion de franci elveţieni pentru această activitate de consiliere, dar că finanţele FIFA de la acea vreme nu permiteau plata lui Michel Platini, astfel că, susţin ei, pur şi simplu au plătit cu întârziere diferenţa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...