Plecări MASIVE de la Digi24, principalul avanpost rusesc și antiprezidențial din România

Plecări MASIVE de la Digi24, principalul avanpost rusesc și antiprezidențial din România

Două interviuri într-o lună cu ambasadorul rus. Interviu exclusiv, acum două zile, cu Dughin, ideologul lui Putin, promovarea până la saturație, două săptămâni la rând, a unor desene animate rusești, un serial documentar promovat și ăla zilnic despre Revoluția bolșevică. Da, toate acestea se întâmplă la Digi24, principalul vector al propagandei rusești în România. Adăugați la asta un fapt aproape paranoid, pe care nici măcar Antena 3 nu l-a făcut cu Băsescu și regimul lui: președintele României este batjocorit, ediție de ediție, în emisiunea lui Dragoș Pătraru, la același post, Digi24. Dacă cineva ar avea răbdare să răsfoiască arhiva emisiunii acestui individ adus în platouri de Antena 3, folosit de Ghiță la România TV, angajat de TVR și primit cu o reclamă fără precedent de Digi24, va fi șocat de ceea ce spune, ediție de ediție despre Iohannis. Dar, probabil, și asta face din plan. 

Să ne mai mirăm că unii jurnaliști au început să refuze să mai comenteze, ca invitați, la acest post care duhnește russește? Și că oamenii încep să plece pe capete? 

Plecări și schimbări la postul Digi 24. Coordonatorul cameramanilor de teren de la producție, dar și alți trei operatori - printre care doi dintre cei mai vechi angajați ai stației - au decis să plece. Alți câțiva reporteri au părăsit postul de știri în ultima lună, dezvăluie Petrișor Obae pe  Paginademedia.ro .

Despre cine este vorba și care ar fi motivele, în continuare:

Cătălin Isopescu, coordonatorul cameramanilor de teren de la departamentul producție al Digi 24, și-a dat demisia de la postul de știri, după cinci ani la postul TV. Alți trei operatori pleacă. Printre ei, Andreas Popa, unul dintre cei mai vechi angajați ai Digi 24. Andreas Popa a venit la Digi 24 încă de la lansarea stației, după opt ani de Pro TV. Din informațiile Paginademedia.ro, se întoarce la Pro TV.

În ultima lună, au decis să plece de la Digi 24 și câțiva reporteri. Laura Culița, reporter pe economic, s-a dus la Pro TV. La fel Ștefana Todică, fost reporter pe social la Digi 24. Roxana Vântu a ieșit din televiziune, optând pentru PR.

Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, motivele plecărilor țin de procedurile de lucru administrative impuse de managementul stației în ultimele luni. Printre acestea: rapoarte de activitate, sisteme de pontaj și stabilirea unor norme de lucru pe zi.

Confom surselor Paginademedia.ro, șefa departamentului economic, Lidia Focșan, a intrat în această perioadă într-un concediu neprevăzut. Potrivit acelorași surse, managementul stației i-a propus un post la o stație locală, pe care jurnalista l-ar fi refuzat. Lidia Focșan lucrează în Digi 24 din 2012. 

În ultimele zile, a fost făcută o schimbare și la nivel de EOD - Editor of the Day. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, Adrian Cojocaru este EOD, în locul lui Dumitru Rahău. Conform acelorași surse, modificarea ar fi temporară, Rahău urmând să se ocupe de un proiect în următoarea perioadă. Ceilalți EOD Digi 24 rămân Horațiu Mihai și Raluca Finta.

Cristian Pantazi anunță că refuză să mai comenteze pentru Digi24

„Despre Dughin si Digi 24: anomalia pe care o observasem aseara la conferinta acestui ideolog dezaxat nu a fost o coincidenta. Singurul microfon de pe masa era al Digi 24, singurul interviu difuzat in presa mainstream a fost la Digi 24. Nu e o dezamagire, e doar o confirmare a unei intuitii pe care o am de mai multa vreme, aceea ca agenda postului cunoaste derapaje ingrijoratoare din timp in timp. Sigur ca nu arata ca Antena 3 si Rtv. Dar am vazut Interviuri extrem de dese cu ambasadorul rus, tribuna oferita lui Nariskin, tribuna oferita unor lideri maghiari din grupari si partide extremiste, plus multe stiri scrise fara aparat critic despre Rusia. La ele se adauga evitarea unor subiecte precum averea lui Dragnea, dar si adapostirea unor personaje media precum Dragos Patraru. In urma cu saptamani bune am decis sa nu mai apar la Digi, unde mergeam cind si cind ca invitat. Astea sint motivele. Pacat ca o audienta premium e tratata asa, pacat de oamenii super-ok din acest post. Sper totusi ca lucrurile sa revina la normal.” a scris Pantazi pe contul său de Facebook.




Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro