Ploi, grindină și vijelii anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

Ploi, grindină și vijelii anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, 24 mai, atenționarări nowcasting Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, pentru localități din mai multe județe ale țării.

Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii. FOTO Shutterstock

Una dintre avertizări vizează județele Arad (localitățile Beliu, Craiva, Cermei, Hășmaș), Timiș (localitățile Tomești și Fârdeași) și Caraș-Severin (localitățile Reșița, Târnova și Ocna de Fier) și este valabilă până la ora 17.

„Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni medii”, precizează ANM.

Tot până la ora 17 a zileri de vineri sunt în vigoare avertizări nowcasting Cod portocaliu și pentru alte câteva localități din Județul Timiş: Făget, Bethausen, Dumbrava, Traian Vuia, Balinț, Mănăștiur, Bârna, Ohaba Lungă, Bara, Secaș.

Sub același tip de avertizate se află și Județul Bihor, cu localitățile: Tinca, Holod, Cociuba Mare, Șoimi, Olcea, Uileacu de Beiuș, Husasău de Tinca, Căpâlna Salonta, Tulca, Mădăraș, Mădăra.

Și în aceste zone se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului , grindină de dimensiuni medii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Dăncilă îl îngroapă definitiv pe Geoană, care a mințit cu nesimțire despre cum a ajuns el la NATO!

2 VIDEO Imagini spectaculoase de pe frontul din Ucraina, cu un atac rar de manual la nivel de batalion, al rușilor, oprit de ucraineni

3 Polițistul local Bucur Cezar Mihail s-a declarat femeie

4 VIDEO Lovitură cruntă încasată de Rusia în Crimeea! / Canal neoficial al aviației ruse: „Exact așa cum am spus că va fi. Veșnica pomenire…”

5 Un articol care dă fiori despre Siria, țara care a ajuns să supraviețuiască economic din fabricarea unui drog...