Ploi, grindină și vijelii anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

Ploi, grindină și vijelii anunțate de meteorologi. Județele care intră sub cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, 24 mai, atenționarări nowcasting Cod portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii, pentru localități din mai multe județe ale țării.

Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii. FOTO Shutterstock

Una dintre avertizări vizează județele Arad (localitățile Beliu, Craiva, Cermei, Hășmaș), Timiș (localitățile Tomești și Fârdeași) și Caraș-Severin (localitățile Reșița, Târnova și Ocna de Fier) și este valabilă până la ora 17.

„Se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină de dimensiuni medii”, precizează ANM.

Tot până la ora 17 a zileri de vineri sunt în vigoare avertizări nowcasting Cod portocaliu și pentru alte câteva localități din Județul Timiş: Făget, Bethausen, Dumbrava, Traian Vuia, Balinț, Mănăștiur, Bârna, Ohaba Lungă, Bara, Secaș.

Sub același tip de avertizate se află și Județul Bihor, cu localitățile: Tinca, Holod, Cociuba Mare, Șoimi, Olcea, Uileacu de Beiuș, Husasău de Tinca, Căpâlna Salonta, Tulca, Mădăraș, Mădăra.

Și în aceste zone se vor semnala averse torențiale care vor acumula peste 35...45 l/mp, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului , grindină de dimensiuni medii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Uite o chestie care chiar merită citită...

3 A început Coldea să vorbească? / „Sebastian Ghiță este folosit, în prezent, de unii decizionali de la Belgrad și are legături cu o serie de interfețe ec…

4 1.000.000 lei într-un singur an

5 Încă un șef de Poliție „decapitat” de DNA!