Ploi masive în Grecia: Unii rezidenţi, forţaţi să se refugieze pe acoperişuri pentru a scăpa din calea viiturilor

Ploi masive în Grecia: Unii rezidenţi, forţaţi să se refugieze pe acoperişuri pentru a scăpa din calea viiturilor

Ploile abundente care au lovit Grecia au făcut ravagii în mai multe zone din ţară, în unele locuri rezidenţii fiind forţaţi să se refugieze pe acoperişurile caselor pentru a scăpa din calea viiturilor, informează DPA.

Doar în Atena pompierii au fost mobilizaţi de peste 1.400 de ori în zilele de joi şi vineri pentru a salva locuitorii şi a scoate apa din casele inundate, a declarat forţa de apărare civilă.

Foto: (c)ORESTIS PANAGIOTOU/EPAMai multe drumuri inundate erau impracticabile, iar numeroase vehicule au fost abandonate. La Atena, cele două drumuri principale de coastă şi autostrada care leagă capitala de nordul Greciei au fost închise, la fel ca majoritatea şcolilor şi a agenţiilor de stat care nu sunt implicate în eforturile de salvare.

"Trebuie să fim atenţi, pericolul este mare", a declarat Christos Stylianides, ministrul pentru schimbări climatice şi protecţie civilă la televiziunea publică.

Precipitaţii abundente vor continua să cadă vineri asupra insulelor Rodos, Kos, Santorini şi Mykonos, dar şi asupra unor părţi ale Cretei. Potrivit prognozelor, condiţiile meteo nu se vor ameliora până duminică.

Foto: (c)GEORGE VITSARAS/EPAMass-media din Grecia au relatat că, în unele locuri, cantitatea de precipitaţii înregistrată de obicei într-un an a căzut doar în câteva ore.

Până vineri dimineaţă intemperiile nu provocaseră victime, au precizat autorităţile.AGERPRES/ (AS - autor: Ana Alecu, editor: Codruţ Bălu, editor online: Andreea Lăzăroiu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Propagandiştii Kremlinului, supăraţi că tinerii ruşi nu vor să moară în războiul lui Putin: „Avem 150 de milioane de oameni. Câţi dintre ei luptă în D…

2 Aviația militară ucraineană a efectuat cel mai masiv atac de la începutul invaziei

3 „Ucigașul de blindate” / Un sergent ucrainean a spulberat 16 „unități” ale armatei ruse, cu sistemele antitanc Stugna și Javelin

4 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

5 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo