PMB: Conducerea ASSMB a propus ca mandatul managerului Spitalului "Obregia", Monica Boer, să nu mai fie prelungit

Conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a propus ca mandatul managerului Spitalului "Prof. Dr. Al. Obregia", dr. Monica Boer, să nu mai fie prelungit după 31 martie, ținând cont de concluziile preliminare ale unui raport efectuat de Corpul de control al primarului general.

"Având în vedere propriile observații, cât și concluziile preliminare ale raportului Corpului de control, conducerea ASSMB a propus ca mandatul de manager al dnei dr. Monica Boer să nu mai fie prelungit după 31.03.2017, dată la care expiră marea majoritate a contractelor de management ale directorilor spitalelor aflate în administrarea Primăriei Capitalei. Pentru a asigura o desfășurare optimă a concursurilor pentru ocuparea posturilor de manager, la unele spitale vor fi prelungite actualele contracte de management, în conformitate cu prevederile legii, cu încă trei luni, în timp ce la celelalte ASSMB va declanșa imediat procedurile privind selectarea noilor manageri", informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Potrivit PMB, directorul medical de la ''Obregia'', dr. Adela Ciobanu, a depus la Primărie un memoriu susținut și de alte cadre medicale și de conducere, prin care erau semnalate anumite disfuncționalități de ordin managerial la nivelul spitalului. La momentul depunerii memoriului respectiv tocmai se încheiase o misiune de verificare a Corpului de control al primarului general, nefiind însă redactat raportul, arată sursa citată.

"Primarul general a dispus ca raportul Corpului de control să fie întocmit cu celeritate, iar reprezentanții ASSMB să verifice și acuzațiile privind comportamentul calificat drept abuziv al managerului spitalului, dr. Monica Boer. În acest scop, o echipă a ASSMB, formată din director și director medical, s-a întâlnit cu toate părțile aflate în conflict, pentru a căuta soluții de detensionare a situației. De asemenea, reprezentanții ASSMB au purtat discuții informale cu mai mulți angajați ai spitalului, în încercarea de a elimina pe cât posibil factorul subiectiv din acuzațiile formulate", se precizează în comunicat.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 Laborator american de prestigiu: Virusul Wuhan, mult mai transmisibil decât se crede

recomandări

Te ia DNA: ENESCU ION

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios