PMB: Consilierii USR implicați în incidentele de la ședința CGMB vor fi citați în fața Comisiei Juridice și de Disciplină

PMB: Consilierii USR implicați în incidentele de la ședința CGMB vor fi citați în fața Comisiei Juridice și de Disciplină

Primăria Capitalei a anunțat că reprezentanții USR din Consiliul General al Municipiului București care au fost implicați joi în incidentele de la ședința CGMB vor fi citați în fața Comisiei Juridice și de Disciplină a Consiliului General.

"Un grup de cetățeni, coordonați și sprijiniți de consilieri generali ai USR au pătruns azi ilegal în sediul Primăriei Capitalei și în Sala de ședințe a Consiliului General, provocând incidente violente care au culminat cu întreruperea ședinței ordinare a Consiliului General. Printre aceștia se numărau membri ai unor ONG-uri precum 'OPTAR', Asociația 'Prelungirea Ghencea' sau 'Dăruiește viața', precum și câțiva ziariști neacreditați. În cursul incidentelor au fost agresați trei polițiști locali, care în urma evaluării medicale la Spitalul Universitar au fost diagnosticați cu contuzie toracică prin agresiune, contuzie umăr și cot, respectiv contuzie lombară", a precizat Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat.

Conform aceleiași surse, polițiștii locali au depus plângeri penale împotriva agresorilor, iar Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 a deschis dosar penal in rem pentru infracțiunea de ultraj.

"De asemenea, împotriva consilierilor generali din partea USR care au fost implicați în aceste acțiuni au fost depuse plângeri, urmând să fie citați în fața Comisiei Juridice și de Disciplină a Consiliului General", a menționat PMB.

Primăria Capitalei a adăugat că accesul cetățenilor la ședințele Consiliului General este permis în limita locurilor disponibile și în baza solicitărilor depuse în prealabil la Secretariatul General.

"Pentru a se elimina orice suspiciuni privind restricționarea accesului cetățenilor prin ocuparea locurilor în sală de către angajați ai Primăriei Capitalei, locurile pentru aceștia vor fi clar delimitate începând de la următoarea ședință", se mai arată în comunicat.

Primarul general, Gabriela Firea, citat în comunicat, a apreciat că de la prima ședință de Consiliu General "a fost clar că reprezentanții USR au un singur obiectiv", acela de a "obstrucționa, prin orice mijloace", activitatea actualei administrații a Capitalei.

"Din păcate, aceste mijloace de luptă politică au ajuns să sfideze nu numai bunul simț, ci și legile țării. Aceste manifestări nu au nicio legătură cu democrația și cu dreptul cetățenilor de a fi reprezentați și de a participa la lucrările Consiliului General. Acum am putut vedea cu toții de ce făceau scandal, la fiecare ședință, consilierii USR, pe tema accesului cetățenilor în sala de Consiliu. În realitate, puțin le pasă de drepturile cetățenilor, important era ca în sală să pătrundă simpatizanți ai USR sau membri ai unor ONG-uri afiliate acestei formațiuni. Iar aceștia nu erau foarte curioși să asiste la dezbateri, care de altfel sunt transmise live pe internet, ci să creeze atmosferă în sală, să facă scandal și să perturbe ședința", susține edilul general.

Firea a adăugat că în funcție de rezultatele anchetei, vor fi stabilite căile de urmat.

"Este limpede că în acest fel nu mai putem continua și prin urmare vom avea o atitudine fermă față de aceste manifestări. Așteptăm rezultatele anchetei desfășurate de Poliție și în funcție de acestea vom decide căile de urmat în continuare, pe cale legală. Am deranjat multe grupuri de interese, abonate de ani de zile la bugetul Capitalei, care mi-au transmis pe diverse căi că dacă nu mă potolesc nu-mi voi putea duce mandatul la bun sfârșit. Așa cum am mai spus în repetate rânduri, nu mă pot intimida și voi merge în continuare pe acest drum, având de partea mea legea și interesele bucureștenilor", a adăugat ea.

USR a anunțat joi, prin intermediul unui comunicat, că "nu are niciun merit" pentru "determinarea și spiritul civic" de care au dat dovadă cetățenii care au dorit să asiste la ședința CGMB.

"După ce a interzis accesul cetățenilor în primărie și i-a intimidat cu poliția, primărița Gabriela Firea strigă că oamenii 'aduși de USR' în sală i-ar fi agresat gărzile de corp. O informăm că USR nu complotează noaptea ca să scoată oamenii în stradă ca PSD. 'Așa-zișii cetățeni' îi plătesc doamnei Gabriela Firea salariul și contribuie la bugetul de 1 miliard de euro pe care-l prăduiește cu colegii din PSD", se afirmă în comunicatul citat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria