PMB: Direcţiile municipalităţii, solicitate să-şi actualizeze evidenţa personalului cu obligaţii militare

PMB: Direcţiile municipalităţii, solicitate să-şi actualizeze evidenţa personalului cu obligaţii militare

Primăria Capitalei a anunţat, miercuri, că direcţiilor municipalităţii li s-a cerut să-şi actualizeze evidenţa personalului cu obligaţii militare, iar acest demers nu are legătură cu războiul din Ucraina.

Potrivit unui comunicat al PMB transmis AGERPRES, "la solicitarea Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale - Serviciul Probleme Speciale Bucureşti, aflată în subordinea Guvernului, Direcţia Generală Situaţii de Urgenţă, Statistici şi Strategii - Direcţia Înzestrare Materială şi Situaţii de Urgenţă a transmis în data de 28.02.2022 către toate direcţiile din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti solicitarea de actualizare a evidenţei personalului cu obligaţii militare".

"Întocmirea acestor documente este un atribut legal al tuturor instituţiilor statului. (...) Această acţiune a Primăriei Municipiului Bucureşti nu are legătură cu evenimentele de la graniţele ţării şi nu a fost iniţiată de către primarul general", se precizează în comunicatul citat.

Municipalitatea aminteşte că, anul trecut, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a aprobat prin Hotărârea nr. 0015/25.02.2021 Planul de Mobilizare a Economiei Naţionale pentru Apărare valabil în perioada 2021 - 2024, iar în baza acesteia şi a altor prevederi legale direcţia de specialitate din cadrul PMB are obligaţia de a întocmi şi actualiza pentru perioada precizată documentele de mobilizare la locul de muncă pentru personalul propriu. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria