PMP cere demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM

PMP cere demisia lui Sorin Grindeanu de la ANCOM

PMP solicită demisia lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte la ANCOM, pe motiv că aceasta este, conform legii, incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia celor didactice, şi, ca urmare, fostul premier nu poate participa în niciun fel la viaţa unui partid politic.

"PMP solicită preşedintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, în calitatea sa de lider politic, pe de-o parte, şi de preşedinte al Camerei Deputaţilor, pe de altă parte, (...) să respecte legile României, în litera şi spiritul lor, indiferent dacă interesele de grup îi dictează altfel. Domnul Sorin Grindeanu ocupă funcţia de preşedinte al ANCOM, funcţie care, conform legii de organizare a autorităţii respective, este incompatibilă cu orice altă funcţie publică sau privată, cu excepţia celor didactice. Din această poziţie, domnul Grindeanu nu poate participa în niciun fel la viaţa politică a unui partid politic. Mai plastic fie spus, nu poate fi 'şi popă, şi hoţ'", se arată într-un comunicat de presă al PMP, transmis joi AGERPRES.

Potrivit PMP, ANCOM este o autoritate naţională cu o importanţă deosebită în relaţia cu Comisia Europeană, iar România s-a obligat încă din perioada de pre-aderare ca această instituţie să respecte principiile proporţionalităţii, nediscriminării, transparenţei şi deplinei obiectivităţi. "Este pentru prima oară când România înregistrează o situaţie în care preşedintele ANCOM participă activ la viaţa politică a unui partid politic, deşi legea interzice acest lucru", a explicat PMP.

Sorin Grindeanu a declarat că intenţionează să candideze pentru una din funcţiile de conducere ale PSD, la Congresul din data de 22 august. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

2 O doctoriţă de la SMURD Iaşi a fost inclusă în „Atlasul Frumuseţii”. „Un pacient m-a întrebat dacă a murit şi …

3 Noi reguli la vânzarea sau închirierea locuinţelor. Ce obligaţii pot fi impuse proprietarilor

4 Robert Turcescu, care s-a deconspirat în direct că a fost ofițer acoperit, revine în presă

5 Cum a ajuns "doctorul în economie" Darius Vâlcov în fața judecătorilor. "Fără acest pas, nu se finalizează pro…