PMP votează Guvernul Orban. Singura jigodie care s-a întors din drum e curva de Ponta, marele fraier din politică, așa cum l-a ștampilat Băsescu

PMP votează Guvernul Orban. Singura jigodie care s-a întors din drum e curva de Ponta, marele fraier din politică, așa cum l-a ștampilat Băsescu

PMP votează Guvernul Orban. Singura jigodie care s-a întors din drum e curva de Ponta. PMP votează Guvernul Orban dacă va accepta câteva condiții ”în interesul României”. Printre acestea, relația cu Republica Moldova, publicarea tuturor contractelor și facturilor din instituțiile publice și tăierea pensiilor speciale.

În acest fel, singurul dintre cei care au votat moțiunea de cenzură în urma căreia Guvernul Dăncilă a fost demis a rămas Victor Ponta, marele fraier din politică, așa cum l-a ștampilat Băsescu.

Eugen Tomac a anunțat, după ședința de duminică, că toți parlamentarii PMP vor vota învestirea Guvernului Orban dacă PNL va accepta condițiile pe care i le va pune ”în interesul României”. Printre acestea, Eugen Tomac a punctat relația cu Republica Moldova, proiectele de infrastructură, publicarea tuturor contractelor și facturilor din instituțiile publice și tăierea pensiilor speciale. Votul PMP este crucial pentru Ludovic Orban și învestirea cabinetului său. Fără sprijinul PMP, cel mai probabil premierul și miniștrii desemnați nu ar fi trecut de votul Parlamentului.

Eugen Tomac a transmis în numele colegilor săi că întreg partidul a fost extrem de nemulțumit că în programul de guvernare prezentat de PNL nu se regăsește nicio propunere din cele făcute de PMP, menționând alegerea primarilor în două tururi, desființarea Ministerului Român de Pretutindeni și faptul că nu a fost înființat un minister al reîntregirii României cu Republica Moldova:

”În primul rând vrem să ne exprimăm profunda nemulțumire pentru că nu găsim în programul prezentat ce PNL propunerea referitoare la alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, ne exprimăm profunda nemulțumire pentru faptul că a fost desființat Ministerul Românilor de Pretutindeni în condițiile în care avem peste 3,5 milioane de români la muncă peste hotare (…). De asemenea, la 30 de ani de la căderea comunismului și în anul în care UE a adoptat o rezoluție prin care a condamnat Pactul Ribbentrop-Molotov, considerăm că era momentul cel mai oportun pentru ca națiunea română să dea un mesaj de demnitate pentru românii de peste Prut și să înființeze un minister al reîntregirii”, a declarat liderul PMP.

După enumerarea nemulțumirilor din partid, Eugen Tomac a transmis că PMP a decis totuși să sprijine Guvernul Orban, având în vedere criza politică prelungită în care se află România și faptul că toți parlamentarii PMP au votat pentru ca Viorica Dăncilă și cabinetul acesteia să plece de la Palatul Victoria:

”Ținând cont, însă, de situația în care se află țara și de convingerea cu care am votat moțiunea de cenzură, vreau să fac unele precizări: Toți parlamentarii PMP vor vota pentru învestirea Guvernului Orban în următoarele condiții:

Cerem premierul desemnat și PNL să acorde o atenție sporită proiectelor mari de infrastructură care au fost blocate în ultimii ani de nesătuii din PSD. Acest guvern trebuie să acorde o prioritate zero marilor proiecte de infrastructură.

De asemenea, vom condiționa votul nostru de solicitarea ca viitorul cabinet să pregătească, și în relația cu Comisia Europeană, dar și cu resurse de la bugetul de stat, un amplu proiect de extindere a rețelei de gaze către cetățeni.

Sănătatea a fost tratată ca o problemă superficială de către toate guvernele. Viitorul guvern are obligația și vom condiționa acest lucru, să acorde atenție sporită reformei în Sănătate. Nu mai putem improviza. Avem obligația să luăm măsuri ferme pentru țara noastră.

De asemenea, PMP are un proiect de lege prin care cerem să se implementeze transparența totală în administrație. Toate contractele semnate de instituțiile statului, că sunt ministere, agenții, consilii județene, companii de stat, primării, să publice totul, de la contracte la facturi. Avem nevoie de această transparență pentru a reclădi această încredere între cetățean și stat.
Pensiile speciale sunt un furt. Cei care beneficiază de pensii speciale trebuie să înțeleagă că pot primi atât cât au contribuit”, a precizat liderul PMP la finalul ședinței de duminică.
Eugen Tomac a mai declarat că PMP și PNL pot semna un acord prin care liberalii să își ia angajamentul că cele cinci condiții impuse vor fi implementate în timpul noului Executiv.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”