PNL cere demisia șefului Poliției Locale Sector 1 după perchezițiile DNA. Răspunsul Primăriei

PNL cere demisia șefului Poliției Locale Sector 1 după perchezițiile DNA. Răspunsul Primăriei

Filiala Sectorului 1 a PNL i-a solicitat primarului Clotilde Armand demisia șefului Poliției Locale Sector 1, în urma perchezițiilor DNA la doua sedii ale instituției. În replică, Primăria Sectorului 1 susține că îl va demite pe directorul Poliției Locale dacă acesta va fi pus sub acuzare.

PNL Sector 1 cere demisia șefului Poliției Locale Sector 1 FOTO: Inquam Photos

„PNL Sector 1 solicită Primarului Armand să-l demită urgent pe Șeful Poliției Locale Sector 1, uns chiar de primar, fără concurs! Fiindcă promisiunea lui Clotilde Armand de a sparge “cuibul de corupție” de la Poliția Locală Sector 1 a rămas doar la stadiul de vorbe, ca toate celelalte promisiuni electorale ale sale, PNL Sector 1 cere primarului să înceteze de îndată împuternicirea acestuia de a conduce Poliția Locală, ca urmare a anchetei demarată de DNA la această instituție publică, pentru suspiciuni de corupție, cel mai probabil”, se arată într-un comunicat al PNL Sector 1.

Potrivit sursei citate, șeful Poliției Locale Sector 1 „a fost uns peste polițiștii locali” fără să susțină un concurs, fiind împuternicit de primarul Clotilde Armand în această funcție.

„Dacă nu îl demite astăzi, se face complice la fărădelegile pe care procurorii DNA le vor scoate la lumină și care fac parte din lungul șir de ilegalități pe care diverse instituții ale Statului le-au descoperit în primăria lui Clotilde Armand în mandatul său”, indică sursa citată.

O reacție a venit și din partea Președintelui PSD Sector 1. Petre Florin Manole susține, într-o postare pe Facebook, că USR s-a opus în momentul în care consilierii locali ai PSD au cerut o o comisie de anchetă pentru neregulile de la Poliția Locală Sector 1.

„Câtă ticăloșie la Clotilde Armand! Când consilierii locali ai PSD au cerut comisie de anchetă pentru neregulile de la Poliția Locală, USR s-a opus. Azi, după ce a venit DNA, au trimis corpul de control... Între timp, faptele s-au petrecut deja”, susține președintele PSD Sector 1 pe Facebook.

Contact de ”Adevărul”, coordonatorul serviciului de presă al Primăriei Sectorului 1 a afirmat că demiterea se va realiza dacă DNA anunță începerea urmăririi penale pe numele acestuia.

Răspunsul Primăriei Sectorului 1

Primăria Sectorului 1 a trimis un comunicat în urma perchezițiilor DNA de la două sedii ale Poliției Locale Sector 1, potrivit căruia, instituția a pus la dispoziția DNA toate documentele solicitate.

„Având în vedere informațiile din mass-media privind perchezițiile procurorilor DNA care au avut loc la sediul Poliției Locală Sector 1, vă comunicăm faptul că Poliția Locală Sector 1 a pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele solicitate, colaborăm cu DNA în această investigație. Dacă vreun angajat al administrației locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă și sesizarea autorităților competente

Primarul Clotilde Armand a solicitat astăzi Corpului de Control al instituției să verifice toate contractele de achiziții publice încheiate de Poliția Locală în anul 2022. Mesajul primarului Sectorului 1 este unul ferm: „Cine se crede mai presus de lege plătește”, se arată în comunicat.

Percheziții DNA la Poliția Locală Sector 1

DNA a făcut, joi, 19 ianuarie, percheziţii la două sedii ale Poliţiei Locale Sector 1, într-un dosar privind nereguli în legătură cu achiziţii publice de echipamente.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale.

În cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”, se arată în comunicatul DNA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990

5 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele