PNL îl sărbătorește pe Mircea Ionescu Quintus, la aniversarea a 100 de ani

PNL îl sărbătorește pe Mircea Ionescu Quintus, la aniversarea a 100 de ani

Partidul Național Liberal îl sărbătorește sâmbătă pe seniorul Mircea Ionescu Quintus, la aniversarea a 100 de ani, ocazie cu care formațiunea își reafirmă prețuirea pentru președintele său de onoare, de peste 80 de ani membru al partidului, se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Liberalii se declară onorați să fie contemporani cu un simbol al statorniciei, moralității, integrității și liberalismului, Mircea Ionescu Quintus fiind, conform sursei citate, un reper pentru fiecare membru liberal și pentru fiecare cetățean al României.

"Mircea Ionescu Quintus și-a dedicat viața liberalismului, a îndurat temnițele comuniste și munca silnica la Canal. Nu a încetat, în ciuda presiunilor regimului comunist, să fie atașat valorilor liberale. Mircea Ionescu Quintus a fost liderul care a contribuit major la unificarea tuturor facțiunilor liberale de după 1990. Seniorul PNL a fost și este permanent un factor de echilibru în cele mai importante momente din viața Partidului Național Liberal. Și astăzi, la aniversarea centenarului, Mircea Ionescu Quintus reprezintă un garant al unității, stabilității și al viitorului Partidului Național Liberal. Îi dorim multă sănătate și să fie în continuare alături de partid, cu înțelepciunea, umorul, spiritul său blând și vizionar", menționează comunicatul de presă.

Președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, a fost decorat vineri de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Național "Steaua României" în grad de Ofițer cu prilejul aniversării unui secol de viață, în semn de "înaltă apreciere pentru contribuția remarcabilă la consolidarea unei vieți politice democratice în România și pentru dăruirea de care a dat dovadă de-a lungul întregii sale cariere politice, precum și pentru exemplul de conduită civică".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale