PNL Ilfov condamnă orice formă de violenţă; Ene - suspendat din funcţiile de conducere din partid

PNL Ilfov condamnă orice formă de violenţă; Ene - suspendat din funcţiile de conducere din partid

PNL Ilfov condamnă ferm orice formă de violenţă şi anunţă că Valentin Ene, consilier local în Mogoşoaia, a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei în scandalul legat de consiliera locală USR Mogoşoaia agresată de doi consilieri.

"Partidul Naţional Liberal, prin filiala Ilfov pe care o conduc, condamnă ferm orice formă de violenţă, iar valorile şi principiile liberale sunt esenţiale pentru orice membru al echipei noastre. Ca urmare a evenimentului de ieri, domnul consilier Ene a fost suspendat din toate funcţiile de conducere din partid, până la finalizarea anchetei", se arată într-un comunicat semnat de preşedintele PNL Ilfov, Hubert Thuma, publicat, vineri, pe Facebook.

Potrivit sursei citate, PNL Ilfov se delimitează de acest tip de comportament.

"Susţinem că violenţa de orice fel niciodată nu va aduce beneficii celor care au crezut în noi şi ne-au mandatat să îi reprezentăm. Nu tolerăm ameninţările de orice natură şi comportamentele violente, pentru că astfel de comportamente nu trebuie tolerate într-un stat de drept. De aceea, considerăm necesar ca toţi cei care se regăsesc în astfel de situaţii să apeleze la instituţiile statului. Acei politicieni care consideră ca instituţiile sunt la cheremul conducătorului politic arată de fapt comportamentul acestora în funcţii publice", mai spune Hubert Thuma.

El îşi exprimă încrederea că plângerea penală depusă de consilierul local USR din Mogoşoaia, Felicia Ienculescu-Popovici, îşi va urma cursul, fiind soluţionată de organele abilitate.

"Îndemn colegii din toate partidele să dea dovadă de responsabilitate, să nu amplifice, să nu generalizeze şi să nu pună etichete nefundamentate. Le cer colegilor mei să dea dovadă de calm, înţelepciune şi maturitate şi să nu uite scopul pentru care am fost aleşi: să facem tot ce ne stă în puterea şi în priceperea noastră pentru binele ilfovenilor", afirmă Hubert Thuma.

USR PLUS Mogoşoaia a anunţat, joi seara, că Felicia Ienculescu-Popovici a depus plângere la poliţie după ce ar fi fost agresată fizic de către un reprezentant al PNL şi unul al PMP, în timpul unei şedinţe de comisie din Consiliul Local. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”