PNL: Moțiunile susținute de Orban și Bușoi îndeplinesc condițiile pentru a fi votate la Congresul din 17 iunie

PNL: Moțiunile susținute de Orban și Bușoi îndeplinesc condițiile pentru a fi votate la Congresul din 17 iunie

Comisia de Organizare a Congresului PNL s-a întrunit luni pentru a analiza condițiile statutare întrunite de moțiunile depuse de candidații la președinția partidului, stabilind că moțiunile susținute de Ludovic Orban și Cristian Bușoi îndeplinesc condițiile pentru a fi votate la Congresul liberalilor, care va avea loc sâmbătă.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, în urma votului organizat la nivelul filialelor PNL, în cadrul Comitetelor Directoare Județene, moțiunile susține de Ludovic Orban — "Partidul Național Liberal—Forța Dreptei" și de Cristian Bușoi — "PNL — partidul viitorului. Pentru o Românie dreaptă, echilibrată și puternică!" au îndeplinit condițiile statutare pentru a fi supuse dezbaterii și votului în cadrul Congresului PNL de sâmbătă.

Liberalii arată că moțiunea susținută de Viorel Cataramă — "Politica națională — Calea liberală" nu a întrunit condițiile statutare pentru a fi spusă dezbaterii și votului în cadrul Congresului PNL, întrucât nu a fost validată de Comitetele Directoare Județene din cel puțin 10 filiale ale partidului, conform art. 72, alin. 1 din Statutul PNL.

De asemenea, Comisia de Organizare a Congresului PNL a stabilit, prin tragere la sorți, ordinea susținerii moțiunilor la lucrările Congresului, primul fiind Cristian Bușoi, urmat de Ludovic Orban, fiecare moțiune având alocate câte 60 de minute.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”