PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

Fiul deputatului PNL, George Ionescu, este consilier la ministerul agriculturii. La conducere Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare urmează să fie numit Ștefan Constantin, personaj care trece drept un apropiat al parlamentarului liberal. Constantin a fost implicat în devalizarea sistemului de irigații în urmă cu mai bine de un deceniu. George Ionescu neagă că ar avea cea mai mică implicarea în angajarea fiului la minister și susține că nu îl cunoaște pe Ștefan Ionescu pentru că acesta nu este din Prahova.

George Ionescu (foto) este un parlamentar PNL, ales în județul Prahova. Provenit din fostul PDL, familia lui George Ionescu deține mai multe afaceri și proprietăți. Printre acestea, și o fermă piscicolă trecută pe numele soției parlamentarului PSD. Deputatul PNL este un om important în partid, având funcția de secretar general al liberalilor.

Contactat de G4Media.ro , George Ionescu a contrazis informațiile potrivit cărora ar fi un personaj cu influență în Ministerul Agriculturii cu întrebarea-retorică ”dacă eram așa de influent, de ce nu sunt ministru?!”.

”A fost mereu un student de nota 10, prin urmare cred că nu trebuie acuzat că este fiul meu”

Sursele din Ministerul Agriculturii ne-au transmis că prima dovadă că George Ionescu este un om cu influență în minister este faptul că în decembrie 2019, Mihai Sebastian Ionescu a fost numit consilier în cadrul ministerului, el fiind consilier personal la secretarul de stat, Emil Dumitru.

Mihai Sebastian Ionescu este fiul lui George Ionescu, deputatul PNL. Secretarul de stat, Emil Dumitru, ne-a confirmat că acesta lucrează pentru el, dar susține că este un tânăr de viitor.

”Nu am nicio implicare în această numire. Mihai este un vechi membru PNL, a fost alegerea lui. Eu l-am dat afară din organizația de Prahova, el s-a înscris în București. Eu mă bucur că el lucrează la minister, că l-a angajat Emil Dumitru, un profesionist în domeniu, de la care are ce învăța. Mihai se duce de la 7.00 dimineața la muncă și pleacă la 10.00 seara. Face ore suplimentare fără să fie plătit pentru că îi place. A fost mereu un student de nota 10, prin urmare cred că nu trebuie acuzat că este fiul meu pentru că ocupă funcția de consilier”, ne-a explicat George Ionescu.

Mihai Ionescu (născut în 1996) a terminat anul trecut o facultate cu profil veterinar și din funcția sa ar trebui să consilieze secretarul de stat, nu să învețe de la acesta. Acesta nu a fost numit în funcție în urma unui concurs sau selecții dintre alți studenți de 10 sau dintre alți profesioniști din domeniu, ci a fost ales de secretarul de stat Emil Dumitru.

Acesta din urmă și tatăl consilierului său au participat la mai multe evenimente cu primarii din Prahova, așa cum reiese chiar de pe propria sa pagina de Facebook.

Un apropiat al lui deputatului Ionescu ar putea fi pus șef peste ”pușculița” ANIF

În zilele următoare, la conducerea Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare urmează să fie numit Ștefan Constantin, așa cum ne-au transmis surse din minister.

Potrivit acestora, Constantin trece drept un apropiat al deputatului liberal, George Ionescu. Numirea nu a fost oficializată până la data publicării articolului.

Așa cum ne-au dezvăluit oficiali din minister, actualul șef al ANIF, Florin Ionuț Barbu ar urma să fie trecut pe poziția de director adjunct, iar în locul lui să fie numit apropiatul deputatului George Ionescu.

În legătură cu această numire, deputatul liberal a fost puțin ambiguu. Ne-a declarat că nu îl susține pe Ștefan Constantin în această funcție ”pentru că nu este din Prahova”, iar el susține doar oameni ai filialei din Prahova a PNL.

”Nu îmi sună cunoscut numele acestuia. Nu cred că este din Prahova. Oricum, o schimbare trebuie făcută la ANIF”, ne-a declarat parlamentarul.

După ce i-am transmis faptul că Ștefan Constantin are un trecut poate și mai controversat decât activitatea lui Barbu la ANIF, George Ionescu ne-a transmis doar că ”nu cred că va fi numit în funcție Ștefan Constantin pentru că premierul Orban nu susține numiri a unor personaje implicate în astfel de scandaluri”.

Mizele Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare: investiții de miliarde în infrastructura de irigații

Florin Ionuț Barbu a girat din funcția de șef al ANIF mai multe contracte, fiind un apropiat al lui Darius Vâlcov. ANIF a devenit în ultimii trei ani o pușculiță de bani publici importantă pentru că acum se fac investiții de un miliard de euro în infrastructura de irigații a țării.

Sub conducerea lui Barbu au fost date cotracte unor firme apropiate de Darius Vâlcov, de Ștefan Valentin Dragnea (fiul lui Liviu Dragnea) și Paul Stănescu.

Dar Ștefan Constantin, personajul care ar urma să-l înlocuiască pe Barbu la conducerea ANIF pare să fie cel puțin la fel de priceput când vine vorba de dirijarea fondurilor agenției către firme și personaje obscure.

În anul 2009, Parlamentul României a înființat o comisie parlamentară de anchetă privind situația sistemelor de irigații, precum şi a altor sectoare de îmbunătățiri funciare. Supusă verificărilor era perioada 2007-2010.

Pe atunci ANIF era o societate comercială (Societatea Națională de Îmbunătățiri Funciare – SNIF) care se afla în pragul falimentului. Administratorul special al societății era tocmi Ștefan Constantin, personajul propus să ajungă în fruntea sistemului de irigații de astăzi.

Comisia parlamentară de atunci a descoperit că Ștefan Constantin a contribuit la datoriile de 160 de milioane pe care le avea SNIF către stat, iar de la numirea sa, acesta s-a ocupat de fondul imobiliar al societății, nu de redresarea irigațiilor.

Parlamentarii au recomandat Parchetului General să redeschidă o anchetă penală legate de furturile de SNIF pe numele lui Ștefan Constantin,

”Menționam că aspectele prezentate pentru perioada 1997 – 2000 au făcut obiectul dosarului penal nr. 352/P/2004 la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie si Justiție – Secţia de urmărire penală si criminalistică, iar prin rezoluția din data de 10.01.2005, aceasta instituţie a confirmat propunerea făcuta de către I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Fraudelor de Neînceperea Urmăririi Penale pentru dl. Ștefan Constantin”, se precizează în raportul comisiei parlamentare.

Ştefan Constantin ar fi fost director la SNIF Bucureşti, adus de fostul ministru ţărănist Ioan Avram Mureşan printr-un artificiu. ”L-au făcut un fel de șef de sistem la ape şi pe urmă l-au transferat la SNIF director general”, au declarat pentru G4Media.ro surse din minister.

Cine este deputatul George Ionescu

George Ionescu este la al treilea mandat de deputat. Provine din filiala PDL Prahova, filială condusă de Roberta Anastase.

Conform declarației de avere, familia Ionescu deținea anul trecut terenuri în Prahova de aproape 30.000 de metri pătrați și cinci case de locuit. George Ionescu deține, împreună cu soția, firma Genic SRL din Prahova, așa cum reiese din datele obținute cu ajutorul termene.ro.

Nicoleta Ionescu, soția deputatului, deține și o ferme Piscicola Prahova srl.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”