PNL și-a prezentat oficial candidatul la Primăria Focșani. Este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din Vrancea VIDEO

PNL și-a prezentat oficial candidatul la Primăria Focșani. Este unul dintre cei mai potenți oameni de afaceri din Vrancea VIDEO

Președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, l-a prezentat joi în cadrul unei conferințe de presă, pe omul de afaceri Valentin Resmeriță, drept candidatul PNL pentru Primăria municipiului Focșani. 

Valentin Resmeriță este candidatul PNL la Primăria Focșani

Omul de afaceri focșănean Valentin Rezmeriță a fost anunțat joi, 11 ianuarie, drept candidatul PNL pentru funcția de primar al municipiului Focșani.  Resmeriță a devenit între timp și membru al PNL și în ultimele două săptămâni a fost o prezența activă la ședințele de lucru ale filialei.

Patronul Metale International, printre cele mai importante firme din Vrancea, a transmis  un mesaj clar cu privire la planurile sale de a câstiga Primăria Focșani, pentru a salva orașul din dircția greșită în care se află.

„În calitate de membru al acestei echipe, cel mai mult îmi doresc să punem bazele unei administrații în orașul Focșani care să schimbe cumva direcția pe care a luat-o. De asemenea, mi-aș dori  să se schimbe mentalitatea celor din administrația locală, să fim parteneri cu cetățenii, să-i atragem în proiectele pe care dorim să le implementăm. Iar aceste proiecte doresc să nu fie doar construcții de clădiri sau trotuare, ci și o relație între administrație și cetățeni, o relație de parteneriat. Mi-am petrecut peste jumătate din viață dedicându-mă afacerilor. Am construit de la zero afaceri de succes, lucru posibil prin muncă asiduă, perseverență și prin formarea unei echipe care să fie îndreptată către acele direcții cu mine. Mi-a plăcut ca oameni cu care lucrez să fie partenerii mei, nu subordonații mei. Același lucru îmi doresc și în administrație. Vrem să identificăm soluții de implementare a unor proiecte, pentru că nu toate se potrivesc și orașului nostru. Suntem pe ultimul loc la dezvoltare economică și lucrul acesta s-a întâmplat din cauza politicii greșite pe care au avut-o cei care au administrat Focșaniul până acum. 16 ani a fost un primar care nu a făcut mare lucru decât ce i s-a spus sau i s-a permis și în continuare se întâmplă același lucru. Focșănenii ar trebui să participe la deciziile importante care se iau în acest oraș. Nu doresc decât să fiu primarul acestui oraș și să pot îndrepta ce mai este de îndreptat. Doresc să schimb acea mentalitate bazată pe scuze când ceva nu se împlinește și să-i aduc pe toți cei care sunt în structurile de administrație ca parteneri în toată munca mea de aici încolo”,  a trasat câteva din direcțiile de acțiune Valentin Resmeriță.

De altfel, președintele PNL Vrancea, Cătălin Toma, a spus cu această ocazie că își dorește ca forțele de dreapta să se unească în jurul acestui proiect, intitulat ”Oameni de ispravă”.

”Începem o construcție în municipiul Focșani și ne dorim să intre cât mai mulți oameni de dreapta. În jurul acestui persoane să putem construi un proiect care să adune toate forțele și organizațiile care cred în dreapta”, a spus și președintele PNL, Cătălin Toma.

Valentin Resmeriță conduce o companie cu peste 200 de angajați, cu o cifră de afaceri importantă.

Primar de la PSD, dar majoritate PNL-USR

La momentul actual, primarul municipiului Focșani este Cristi Valentin Misăilă, din partea PSD, edil care în urmă cu doi ani a încercat să-i pună piedici actualului candidat PNL în a tranzacționa una dintre clădirile de patrimoniu care risca să se prăbușească.

Între timp, clădirea impozantă a fostei Școli Comerciale a fost salvată de la pieire, urmând a fi transformată într-un obiectiv care îi va pune în valoare frumusețea.

Clădirea fostei Școli Comerciale a fost salvată de la pieire FOTO: Ștefan Borcea

Clădirea fostei Școli Comerciale a fost salvată de la pieire FOTO: Ștefan Borcea

Deși Focșaniul are un primar de la PSD, majoritatea în Consiliul Local Focșani este realizată în prezent de PNL și USR, care au împreună 12 consilieri, față de 9 ai social democraților.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat