PNL: Sistemul de termoficare, în colaps; Victor Ponta și Sorin Oprescu, vinovați de incompetență

PNL: Sistemul de termoficare, în colaps; Victor Ponta și Sorin Oprescu, vinovați de incompetență

PNL le solicită premierului Victor Ponta și primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, să facă toate demersurile pentru înlăturarea popririi pe conturile RADET, susținând că sistemul de termoficare se află în colaps și că cei doi sunt vinovați pentru această situație.

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea a declarat miercuri într-o conferință de presă că sistemul de termoficare este în colaps, afirmând că Victor Ponta și Sorin Oprescu sunt vinovați pentru această situație și că aceștia trebuie să răspundă în fața cetățenilor pentru incompetență.

"Din cauza nepăsării lui Victor Ponta și Sorin Oprescu față de deteriorarea sistemului de termoficare am ajuns în situația în care lunar se duc în pământ 7 milioane de lei, care sunt trecuți la pierderi și sunt plătiți de bucureșteni din buzunarele lor. Atât Victor Ponta, cât și Sorin Oprescu sunt persoanele responsabile pentru aceste pierderi", a spus Pieptea.

Potrivit viceprimarului, sunt șanse ca la iarnă bucureștenii să rămână fără căldură și apă caldă din cauza avariilor la sistemul de termoficare, lunar înregistrându-se pierderi de un milion de metri cubi de apă caldă.

El a afirmat că programul de reparare a sistemului se află sub semnul incertitudinii, arătând că există 64 de puncte unde trebuie intervenit pentru reparații. Pieptea a spus că pentru repararea acestor puncte sunt necesari 25 de milioane de lei.

"În acest an Consiliul General a alocat 55 milioane de lei pentru investiții în rețeaua de termoficare, până în acest moment Sorin Oprescu nu a virat nimic din acești bani, bani de care RADET are mare nevoie pentru a face lucrări de investiții. Le solicităm lui Victor Ponta și Sorin Oprescu să facă toate demersurile pentru înlăturarea popririi de pe conturile RADET, astfel încât să rămână bani și în conturile RADET, iar ei să-și poată cumpăra materialele atât de necesare pentru realizarea programului de reparații. De asemenea, le solicităm celor doi să-și respecte promisiunea pe care și-au asumat-o în fața bucureștenilor, aceea de a realiza fuziunea dintre RADET și ELCEN", a spus viceprimarul.

El a indicat că o posibilă acțiune vizată de liberali este pichetarea Guvernului.

La rândul său, vicepreședintele PNL Teodor Atanasiu a susținut că RADET se află într-o situație dezastruoasă și a afirmat că în acest context consilierii liberali din vor merge prin cartierele bucureștene pentru semnalarea acestei probleme. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!