PNL/PSD, aceeași mizerie! Pușcăriașul Relu Fenechiu, braț la braț cu liderii PNL Iași în loja personalităților, la Sfânta Parascheva

PNL/PSD, aceeași mizerie! Pușcăriașul Relu Fenechiu, braț la braț cu liderii PNL Iași în loja personalităților, la Sfânta Parascheva

PNL/PSD, aceeași mizerie! Pușcăriașul Relu Fenechiu, braț la braț cu liderii PNL Iași în loja personalităților, la Sfânta Parascheva. Condamnat in doua dosare de coruptie cu un prejudiciu de circa 2 milioane euro si nici un ban recuperat de statul roman, Relu Fenechiu s-a aflat astazi, pe scena, printre personalitatile si oficialitatile invitate sa participe la Liturghia speciala de Sfanta Parascheva @ La fel de revoltator, Fenechiu a venit la aceasta slujba fiind insotit de Costel Alexe, presedintele PNL Iasi si Mugur Cozmanciuc presedintele PNL Neamt, scrie  dezvaluirea.ro .

Asa lupta liberalii si Iohannis impotriva coruptiei! Condamnat cu executare in doua dosare de coruptie, cu un prejudiciu total de circa 2 milioane euro si nici un ban recuperat in final de statul roman, fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu s-a aflat astazi pe scena din fata Mitropoliei, printre personalitatile si oficialitatile invitate sa participe la Liturghia speciala de sfanta Parascheva. La fel revoltator este faptul ca Fenechiu a venit la aceasta slujba fiind insotit de Costel Alexe presedintele PNL Iasi si de Mugur Cozmanciuc, presedintele PNL Neamt. De asta se spune in ultima perioada din ce in ce mai des ca de fapt Fenechiu conduce PNL Iasi? Sa mai precizam ca pe scena montata pe bulevardul Stefan cel Mare, in fata Mitropoliei au avut acces numai directorii institutiilor din Iasi, sefi ai unitatilor militare si ai serviciilor secrete, directori de spitale, parlamentarii de Iasi, personalitati din lumea artistica si medicala, oameni de afaceri importanti, primari etc. Intr-un cuvant invitatiile au vizat actuala elita a Iasului. Printre acestia a vrut Fenechiu sa fie prezent, sa fie vazut, si asta pentru a arata ca ”s-a intors” odata cu posibila venire a liberalilor la guvernare.

Doua condamnari, nici un leu recuperat

Au trecut aproape 6 ani de la condamnarea definitiva a lui Relu Fenechiu in cele doua dosare de coruptie instrumentate de structura centrala. Au trecut de asemenea circa 2 ani de cand Fenechiu a fost eliberat conditionat iar din prejudiciul total de circa 2 milioane euro statul nu a recuperat inca nimic. Din prejudiciul total de 2 milioane euro, 5,4 milioane lei este paguba din Dosarul Transformatorul si 4.075.080 lei din Dosarul Siveco. Banii nu au fost recuperati deoarece executarea silita este tinuta pe loc de tot felul de procese in justitie. Este vorba despre tot felul de contestatii la executare initiate de Fenechiu, procese care se judeca de ani de zile fara sa aiba pana acum nici o finalitate. Pe data de 30 ianuarie 2014, Fenechiu a fost condamnat definitiv la o pedeapsa de 5 ani de inchisoare in Dosarul Transformatorul. In timp ce se afla in  inchisoare, Fenechiu a  mai primit o pedeapsa de 3 ani si 10 luni de inchisoare in Dosarul Siveco in care era acuzat ca a luat o mita de 900.000 euro. Pedepsele s-au contopit iar in final Fenechiu a executat numai 3 ani si 6 luni de inchisoare

Cercetat in continuare pentru coruptie

Fenechiu a fost prezent astazi printre oficialitatile Iasului in conditiile in care este cercetat in continuare intr-un alt dosar de coruptie. Astfel, potrivit unui comunicat emis de DNA, Fenechiu mai este urmarit penal intr-un alt treilea dosar deschis de DNA pe numele sau acesta fiind acuzat ca in perioada 2008-2014 a primit tot de la o firma de IT suma de 4.300.000 de euro pentru a asigura finanțarea de catre Ministerul Educației Naționale a etapei a V-a a Programului „Sistem Educațional Informatizat” (SEI) și ”atribuirea contractului catre firma respectiva și derularea acestuia in bune condiții”.

Un corupt printre sfinti

La liturghia de anul acesta de Sfanta Parascheva au participat 19 ierarhi, 13 preoți și 9 diaconi din intreaga Ortodoxie. Printre aceștia s-au aflat și Nectarie, Mitropolit de Corfu, Paxos si insulele Diapontice, Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, Laurenţiu – Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, Andrei – Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Satmarului – Irineu – Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei – sau Nathanael – Mitropolit de Amantia etc. Pentru pelerinii care au venit la Iasi sa se roage, anul acesta alaturi de racla Sfintei  Parascheva au fost aduse si moastele Sfantului Spiridon.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina