„Poate fi deja stabilit”/Surse TAS, dezvăluiri despre verdictul pentru Simona Halep

„Poate fi deja stabilit”/Surse TAS, dezvăluiri despre verdictul pentru Simona Halep

În cele trei zile la Lausanne au fost audiaţi la TAS martori, experţi, dar şi antrenorul Patrick Mouratoglou şi fizioterapeuta Candice Gotier. Bineînțeles, și Simona Halep și-a spus punctul de vedere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Simona Halep avea dreptul să aleagă un jurat român, dintre cei doi prezenți la TAS, însă a optat pentru americanul Jeffrey Benz. ITIA l-a ales pe Ulrich Hass, iar președintele Annabelle Bennet a fost numită din oficiu ca președinte.

O sursă din cadrul TAS a povestit cu lux de amănunte pentru IAmSport ce se va întâmpla mai departe. Sursa respectivă spune că, cel mai probabil, decizia în cazul Simonei Halep este deja luată.

Președintele comisiei, Annabelle Bennet, va întocmi motivarea, care va fi completată de ceilalți doi reprezentanți ai TAS.

”Membrii panelului au stat împreună în seara respectivă, pentru a ajunge la un verdict. S-au întâlnit și a doua zi, tot pentru a încerca să se pună de acord. Procesul seamănă cu cel al unui juriu american, ce trebuie să delibereze până ajunge la o soluție.

Chiar dacă Jeffrey Benz a fost propus de echipa apărării, adică a Simonei, iar Ulrich Haas de cea de la ITIA, adică a acuzării, nu înseamnă implicit că ei vor acorda votul lor celor care i-au ales. Iar doamna președinte (n.r. – Annabelle Bennet) se va fi lămurit singură, cred.

Da, e foarte probabil ca ei să fi ajuns deja la o decizie, iar viitorul Simonei să fie știut. Dacă e așa, atunci doamna Bennet, președintele panelului, trebuie să facă primul draft de decizie, urmând ca Benz și Haas să o completeze ulterior. Poate dura săptămâni sau luni până i se va da documentului forma finală.

Dacă nu au ajuns la o decizie, Jeffrey Benz, Ulrich Haas și Annabelle Bennet nu se vor mai întruni față în față, dar o pot face virtual. Fiind un caz complex, e posibil și acest scenariu. Oricum, ei nu trebuie să hotărască în unanimitate. Pot fi 2 la 1. Opinia separată a oricăruia dintre acești membri ai panelului va fi înglobată și ea în motivare, alături de argumentele celui în cauză".


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?