Poate polenul să crească dimensiunea sânilor? Ce spun experții despre suplimentul care face furori în online VIDEO

Poate polenul să crească dimensiunea sânilor? Ce spun experții despre suplimentul care face furori în online VIDEO

Polenul de albine este folosit de mult timp ca supliment alimentar. În mediul online circulă recent și curiozități legate de influența asupra dimensiunii sânilor. Experții răspund pe Yahoo.com întrebărilor privind acest aspect.

Polenul face vâlvă pe TikTok după ce o utilizatoare - Taylor Reynolds - a afirmat că a observat o creștere a dimensiunii sânilor săi în urma introducerii polenului de albine în dieta sa.

Tânăra a susținut că atât sora sa, cât și colega ei de cameră au constatat o c reștere a mărimii propriilor sâni după ce au folosit polenul de albine în alimentația lor.

Postarea a stârnit o serie de reacții, mai ales din partea unor persoane interesate dacă polenul de albine le-ar putea aduce rezultate similare.

Videoclipul în care au fost făcute afirmațiile are peste 1,6 milioane de vizualizări și aproape 230.000 de aprecieri și a fost urmat de alte clipuri, postate de alți utilizatori care fie și-au exprimat intenția de a încerca, fie chiar au utilizat polenul în acest scop, unii dintre ei susținând că au observat aceleași efecte.

Ulterior, creatoarea originală a explicat că nu pretinde că polenul de albine i-a mărit sânii și a precizat că videoclipul ei a fost postat din curiozitate, însă întrebările n-au dispărut.

FOTO Shutterstock

Părerile experților

Dr. Sherry Ross, medic ginecolog și autor al cărții She-ology, a explicat pentru Yahoo Life că nu există dovezi științifice care să susțină afirmațiile conform cărora polenul de albine poate crește dimensiunea sânilor , precizând că mărimea acestora este determinată în cele din urmă de influențele hormonale din timpul pubertății, sarcinii, postpartum și menopauzei și poate fi influențată de genetică, exerciții fizice, vârstă și greutate..

Cum creatoarea videoclipului a precizat că folosește polenul de albine pentru a „echilibra hormonii", Yahoo.com a solicitat opinii de la specialiști și cu privire la acest aspect.

Dr. Sasha Haddad, specialist în medicina de familie, a explicat că polenul de albine are „unele substanțe nutritive care pot sprijini indirect producția și reglarea hormonilor", dar a precizat că efectele sale nu au fost suficient studiate în această direcție. Același medic a explicat că este „puțin probabil" ca echilibrarea hormonilor să crească dimensiunea sânilor în majoritatea cazurilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat