„Poate să-mi răspundă cineva din poliție?” Ce spune tatăl fetei ucise la 2 Mai / Cum l-a lăsat Poliția să scape pe tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai

„Poate să-mi răspundă cineva din poliție?” Ce spune tatăl fetei ucise la 2 Mai / Cum l-a lăsat Poliția să scape pe tânărul care a provocat tragedia de la 2 Mai

Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl fetei de 20 de ani ucise în accidentul de la 2 Mai provocat de un tânăr care consumase droguri, spune că se teme că „s-ar putea încerca o mușamalizare”, dar că are încredere în justiție. Vlad Pascu, care a ucis doi tineri după ce a intrat cu mașina într-un grup de opt oameni, fusese oprit de poliție în aceeași noapte și lăsat să plece, deși asupra lui au fost găsite droguri, iar mașina nu avea asigurare RCA. A plecat din sediul Poliției fără să fie testat pentru droguri, iar o oră mai târziu a provocat tragedia, scrie Hotnews .

Vlad Pascu fusese oprit de poliție în aceeași noapte în care a intrat cu autoturismul Mercedes decapotabil într-un grup de opt tineri, la 2 Mai. În mașina lui au fost găsite droguri, a fost dus la sediul Poliției și testat pentru alcool, dar nu și pentru droguri. A fost lăsat să plece în jurul orei 04:30, iar la ora 05:25 a provocat accidentul în care i-a ucis pe Roberta Marina (20 de ani) și pe Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universităii București.

„Poate să-mi răspundă cineva din poliție?”

  • „Am eu suspiciunea aceasta că s-ar putea încerca mușamalizarea, dar am încredere în justiție și în oamenii legii. Chiar nu vreau să mă dezamăgească pe mine și pe toți părinții care au copii”, a spus Cătălin Ştefan Dragomir, tatăl fetei de 20 de ani ucise în accident.
  • „Eu, dacă aș fi pățit același lucru la un filtru, nu neapărat că cineva m-ar fi reclamat în trafic, și mi s-ar fi găsit în vehiculul meu substanțele, aceleași substanțe, aceeași cantitate, aș mai fi plecat din locul acela? Poate să-mi răspundă cineva din poliție de treaba asta, de lucrul ăsta?
  • Eu cred că totuși avem două legi - una în care scăpăm pentru că avem cunoștințe și a doua în care trebuie să plătim pentru ceea ce facem”, a acuzat tatăl Robertei.

Cum l-a lăsat Poliția să scape pe tânărul care a tragedia de la 2 Mai

Luni, au ieșit la iveală detalii revoltătoare - băiatul de 19 ani care a provocat accidentul fusese oprit de poliție în aceeași noapte, dar a fost lăsat să plece, deși în mașina lui au fost găsite, într-un pachet de ţigări, o ţigară tip joint şi o folie pe care scria Bromazepam şi care conţinea patru pastile. Analizele care i-au fost făcute după accident au indicat că Vlad Pascu consumase cocaină, amfetamină şi metamfetamină, deci alte tipuri de droguri decât cele găsite în mașina lui.

Aceste detalii au fost date luni chiar de către șeful Poliției Județene Constanța, Adrian Glugă, aflat la șefia IPJ din iulie 2020, mai întâi împuternicit în această funcție (01.07.2020 - 01.10.2021).

Șeful IPJ Constanța a susținut o conferință de presă, luni.

Aceasta, în condițiile în care în spațiul public apăruseră deja o serie de informații legate de tânărul care a provocat tragedia și de problemele acestuia cu drogurile, dar și de faptul că el fusese oprit de poliție și lăsat să plece.

Jurnalista Emilia Șercan a remarcat că pe mai multe grupuri de Facebook, dar și pe Reddit circula încă de sâmbătă informația că șoferul Mercedesului decapotabil fusese oprit de Poliție în noaptea tragediei, cu câteva ore înainte, la intersecția dintre drumul principal și „Magherul” din Vamă, adică strada Plajei. Unii dintre cei care l-au văzut pe șofer oprit de Poliție în noaptea tragediei au scris insistent pe rețelele de socializare, existând și mesaje postate pe un grup de Facebook în care cineva a scris încă de vineri că șoferul Mercedesului decapotabil circula haotic între 2 Mai și Vama Veche.

De ce nu l-au testat polițiștii și pentru consum de droguri, testându-l doar pentru alcool?

Șeful Poliției Constanța a susținut că, din datele transmise de către polițiștii care l-au oprit, „conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive”.

Mai mult, Glugă a susținut că tânărul s-ar fi drogat după ce a fost lăsat să plece de către polițiști. El s-ar fi dus și ar fi consumat drogul în altă locație.

Filmul tragediei

Potrivit șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, în seara de 19 august, în jurul orei 00:40 un bărbat a sunat la 112 pentru a spune că pe DN39 Vama Veche 2 Mai un autoturism circulă fără să respecte regulile de circulație.

La 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă poliție-jandarmerie pe DN39, au fost legitimați șoferul și pasagerii, iar în mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări, a declarat șeful IPJ Constanța într-o conferință de presă.

Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției unde a fost testat etilotest - cu rezultat zero, a spus Glugă, adăugând că nu prezenta semne specifice consumării de substanbțe pshihoactive și a fost lăsat să plece în jurul orei 04:30.

La ora 05:25 a avut loc accidentul în care au murit doi dintre tinerii loviți de mașina condusă de șoferul de 19 ani.

Potrivit șefului Poliției Județene Constanța, un ofițer și doi agenți vor fi cercetați prealabil pentru a se vedea de ce nu l-au testat pe șofer să vadă dacă consumase droguri.

Tânărul a fost cercetat în februarie 2022 de DIICOT pentru deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, după ce a fost prins având asupra sa „0,68 g canabis, în vederea consumului”. Procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală, iar în ianuarie 2023 Tribunalul Bucureşti a menținut soluţia .

Luminiţa Popescu, avocata tânărului, le-a declarat jurnaliştilor că acesta a recunoscut că a consumat droguri, dar a susținut că el nu este consumator, ci primise drogurile în Vama Veche, unde venise la o petrecere. Apărătoarea acestuia a mai afirmat că tânărul s-a prevalat de dreptul de a nu da nicio declaraţie şi a adăugat că starea sa de spirit este una proastă, că a realizat ce a făcut şi îi pare rău.

Constanța Info scrie că Luminița Popescu este sora Marilenei Dragnea, numită de organizația PSD Constanța în funcția de subprefect. De asemenea, Luminița Popescu este avocatul care reprezintă organizațiile PSD Constanța, atât pe cea județeană, cât și pe cea municipală, în toate problemele juridice și în fața instanței, atunci când este nevoie, mai scrie publicația locală .

Mașina cu care tânărul a provocat tragedia este un Mercedes de colecţie, decapotabil. Conform Fanatik, cu o zi înainte de tragedie, tatăl lui, amator de curse off-road, a postat reţelele de socializare un videoclip în care el şi fiul său se află la bordul unei decapotabile, chiar la Vama Veche. Ulterior, el a şters postarea. Mama băiatului are afaceri în domeniul imobiliar.

Vlad Pascu posta frecvent pe Instagram fotografii în care apărea cu maşini scumpe, cu teancuri de bani sau cu cu ceasuri de valoare.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB