Podul Antonivskii din regiunea Herson, cu o mare importanţă strategică, distrus de obuzele ucrainene VIDEO

Podul Antonivskii din regiunea Herson, cu o mare importanţă strategică, distrus de obuzele ucrainene VIDEO

Podul - unul dintre cele două puncte de trecere pentru forţele ruse către teritoriul pe care l-au ocupat pe malul vestic al fluviului Nipru din sudul Ucrainei - a fost o ţintă-cheie pentru forţele ucrainene în ultimele zile. Kievul a folosit rachete de înaltă precizie furnizate de SUA pentru a încerca să îl distrugă.

Şeful administraţiei militare regionale Herson, susţinut de ruşi, Volodimir Saldo, a închis podul pentru traficul de marfă miercuri dimineaţă, numind acţiunea drept o ”restricţie temporară” pentru a permite desfăşurarea lucrărilor de reparaţii.

Maşinile cu pasageri pot folosi podul, care are mai mult de un kilometru lungime, a spus Saldo, într-un ”apel urgent” publicat pe reţelele sociale.

Oficialii locali au declarat pentru agenţia de presă rusă RIA că Ucraina a vizat podul în jurul orei locale 4.00 cu 12 obuze din cadrul noilor sisteme de rachete de artilerie de mobilitate înaltă (HIMARS), o armă de artilerie cu rază lungă furnizată de SUA.

”Dacă atacurile continuă, podul s-ar putea prăbuşi”, a declarat adjunctul şefului administraţiei instalate de Rusia, potrivit agenţiei de presă TASS.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...