Podul din Melitopol, parțial distrus în urma unui atac orcheastrat de „partizanii ucraineni” VIDEO

Podul din Melitopol, parțial distrus în urma unui atac orcheastrat de „partizanii ucraineni” VIDEO

Un pod important din punct de vedere strategic pentru forțele ruse a fost parțial distrus, în urma unui atac care ar fi fost orchestrat de Kiev. Atacul a avut loc luni noaptea în apropierea orașului Melitopol, care a fost ocupat de forțele ruse încă din primele zile ale războiului, conform Daily Mail .

Podul se află de-a lungul unei legături rutiere vitale Foto: Captură video

Podul autostrăzii M-14 din apropierea orașului Melitopol ar putea să se prăbușească în râul Molochna din cauza daunelor suferite în urma exploziei de noaptea trecută, coloanele sale de susținere fiind distruse.

Podul se află de-a lungul unei legături rutiere vitale între depozitele de aprovizionare de la granițele de vest ale Rusiei și linia frontului de lângă Herson și a devenit deosebit de important după ce Podul Kerci care leagă Crimeea și Rusia a fost grav avariat.

Kievul nu a revendicat atacul, dar se știe că partizanii ucraineni operează în zonă. Iar administatorii canalului de Telegram pro-război Ramsay au comentat supărați că distrugerea podului a fost posibilă și din cauza „neglijenței și comportamentului greșit” al forțelor ruse.

Cum se face că un obiectiv strategic într-o direcție potențial periculoasă în ceea ce privește amenințarea teroristă a fost lăsat nesupravegheat? În a zecea lună de război... este deja greu să fii surprins de ceva, dar la naiba...”, a afirmat corespondentul militar al ziarului pro-Kremlin KP, Alexander Kots.

Iar oficialul pro-rus Vladimir Rogov a spus că scopul principal al ucrainenilor este „de a perturba aprovizionarea cu bunuri vitale - alimente, medicamente și materiale de construcție către teritoriile eliberate din regiunile Zaporijia și Herson” și Crimeea.

Deși distrugerea podului va întrerupe și fluxul de bunuri civile, este foarte probabil ca scopul real al atacului să fi fost perturbarea aprovizionării militare.

Luptele din regiunile de sud ale Ucrainei au devenit mai puțin intense de când generalul Surovikin a ordonat retragerea forțelor ruse din orașul Herson în urmă cu o lună, dar ele continuă, pe fondul zvonurilor că Ucraina ar putea căuta să lanseze o nouă ofensivă în zonă în curând.

Totuși oficialii occidentali spun că Ucraina nu ar avea capacitatea să lanseze un atac din Herson peste râul Nipro unde s-au retras forțele ruse.

Ucraina deține controlul deplin asupra unui număr mare de puncte de trecere dinspre nord, care ar putea fi folosite relativ ușor pentru a lansa un atac spre sud.

Zaporojie , care se află la circa 96 de km mai la nord de Melitopol, este un astfel de punct de trecere - un altul fiind la 64 de km mai la nord, în orașul Dnipro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

2 Când vom circula pe Autostrada Transilvania? Problemele de mobilizare ale UMB dau estimările peste cap

3 Misteriosul mesaj al lui Valeri Zalujnîi, la 3 luni după ce a fost dat afară de la conducerea armatei ucrainene

4 VIDEO Imagini greu de privit cu patronul chinez și angajații săi africani...

5 Rusia, oameni buni...