Podul hobanat de la Galați, înalt cât un bloc de 24 etaje: s-au turnat ultimii metri cubi de beton VIDEO

Podul hobanat de la Galați, înalt cât un bloc de 24 etaje: s-au turnat ultimii metri cubi de beton VIDEO

Podul hobanat, cea mai complexă construcţie făcută în municipiul Galaţi de la Revoluţie încoace, este realizat în proporție de peste 75 la sută. În total, 10.000 de metri cubi au fost turnați pentru întreaga structură a podului.

Lucrări avansate la podul hobanat din Galați FOTO: CJ Galați

Podul hobanat f ace parte din Drumul de Centură, cel mai mare proiect de infrastructură din ultimii 30 de ani. Obiectivul prinde contur pe zi ce trece. Constructorul a turnat ultimii metri cubi de beton la podul hobanat.

„Podul hobanat, peste 75 la sută realizat. A fost încheiată și ultima etapă de turnare a betonului. Astăzi fost finalizată placa de beton a podului hobanat de pe Drumul de Centură, turnându-se ultimii 370 de metri cubi de beton. Astfel, s-a turnat pentru ultima oară beton la acest pod. De la începutul construcției, inclusiv la partea de fundație, s-au turnat aproximativ 10.000 de metru cubi de beton. Peste placa de beton se vor pune hidroizolația și trei straturi de asfalt”, a transmis Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Construcţia va avea înălţimea de 62 de metri şi lungimea de 500 de metri. Podul hobanat va avea o lungime de aproximativ 500 de metri liniari şi este prevăzut cu patru benzi de circulaţie. La final, podul va fi luminat ambiental, pentru a fi pus în valoare.

„Podul va avea patru benzi şi va fluidiza foarte mult traficul în zonă, deoarece conducătorii auto nu vor mai fi forţaţi să intre prin oraş pentru a-şi continua drumul pe Centura Galaţiului”, a subliniat Costel Fotea.

Podul Hobanat va fi înalt cât un bloc de 24 de etaje  FOTO: CJ Galați

Podul Hobanat va fi înalt cât un bloc de 24 de etaje FOTO: CJ Galați

Podul hobanat f ace parte din Drumul de Centură. Investiţia de aproximativ 40 de milioane de euro prevede modernizarea a 10,45 km de drum, care pe unele porţiuni va avea patru benzi de circulaţie, piste pentru biciclişti, cu o lungime totală de 6,5 km. Vor fi realizate, de asemenea, cinci sensuri giratorii.

Lucrările de extindere, reabilitare și modernizare ale Drumului de Centură din Galați vor fi finalizate până în iunie 2024.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat